Parasport Danmark logo hvid.png

Herrelandsholdet går på banen med børn med særlige behov

Alle danske spillere går hånd i hånd med børn med eksempelvis ADHD og autisme, når de fredag går på banen til landskamp i Parken. Herrelandsholdet ønsker med denne gestus at vise deres støtte til, at flere børn med udfordringer kan spille fodbold i klubberne.

Herrelandsholdet går på banen med børn med særlige behov

11 børn med handicap og diagnoser som ADHD, autisme og downs får fredag aften en oplevelse for livet, når de går på banen hånd i hånd med de danske spillere inden landskampen mod Nordirland i Parken.

Herrelandsholdet har valgt at gå på banen med børnene, da de gerne vil være med til at vise, at fodbold skal være for alle børn. Anfører Simon Kjær siger på vegne af hele holdet:

”På Herrelandsholdet er vi stolte af at kunne vise vores støtte og opbakning til fodboldklubber med plads til børn med særlige behov. Derfor giver vi 11 børn med diagnoser som ADHD og autisme en helt unik oplevelse på plænen i Parken. Det er vigtigt for os at vise, at fodbold er for alle børn, uanset baggrund,” siger han.

Blandt de 11 fodboldbørn er forventningerne til aftenen i rampelyset sammen med Herrelandsholdet store:

”Det er helt vildt, at vi er blevet valgt. Jeg glæder mig rigtig meget til at møde landsholdet og få lov at komme med helt ind på banen,” siger 10-årige Medin Zumberi, som spiller fodbold på ’Dream Team’ i Taastrup IF.

Fodbold er for alle børn
De 11 heldige børn, som står side om side med det danske landshold spiller fodbold i klubber på særlige hold for børn med udfordringer. De kan ikke begå sig på almindelige hold, da de har brug for at være på mindre hold i trygge omgivelser.

Desværre er der i dag langt mellem børn med handicap og diagnoser i foreningslivet, og der er brug for flere hold og tilbud, som er målrettet børn med særlige behov.

Det vil DBU og Parasport Danmarks fælles projekt ’En del af holdet” være med til lave om på. Målet med projektet er nemlig at skabe flere tilbud til børn med særlige behov i fodboldklubber landet over, sådan at de kan få gode oplevelser og blive en del af fodboldens fællesskaber. ’En del af holdet’ er støttet af Novo Nordisk Fonden.

Du kan læse mere om En del af holdet dbu.dk/endelafholdet