Parasport Danmark logo hvid.png

Her er de nykårede danmarksmestre i paracykling

18 ryttere var søndag den 27. august samlet til DM i paracykling på en teknisk krævende rute omkring Farum.

Her er de nykårede danmarksmestre i paracykling
Rytterne kører ud på den flotte og udfordrende rute omkring Farum. Foto: Dansk Håndcykelklub

Der var fire DM-titler på spil, da de danske paracykelryttere søndag satte hinanden stævne på landevejene i Furesø og Allerød. Tættest var konkurrencen i håndcykling, hvor Flemming Eg hos herrerne blev ny dansk mester foran Anders Themsen og Golf Yos Anan, mens Yasemin Kilic sejrede blandt kvinderne, hvor der var sølv til Jane Dehnhardt Hansen og bronze til Birgitte Jørgensen.

I C-klassen (2-hjulede) og T-klassen (3-hjulerede) sejrede henholdsvis Hávard Vatnhamar og Martin Heggelund, der begge har kørt VM og EM tidligere på sommeren.

Løbsansvarlig Peter Balle fra Dansk Håndcykelklub var tilfreds med afviklingen af DM.

- Vi var rigtig glade for at selve løbet forløb godt, og at rytterne tog godt imod ruten. Rytterne fra de forskellige klasser fandt alle, at ruten var både udfordrende og teknisk krævende. Så det var, ligesom vi havde håbet på. Dansk Håndcykelklub vil gerne sige en stor tak til de mange frivillige, der hjalp med at gøre det til succesfuld dag, ikke mindst til de mange flagposter og trafikofficials som var med til at gøre det til et sikkert løb at deltage i. Også stor tak til Furesø og Allerød kommune, der lagde smukke omgivelser og veje til løbet, siger Peter Balle.

Øvrige reaktioner
Hávard Vatnhamar vandt sin tredje guldmedalje i C-klassen.
- Jeg synes, det er vigtigt at deltage i DM, for derigennem kan jeg at være med til at støtte op om paracyklingen i Danmark. Det var rigtigt godt løb. Godt forberedt og en god rute, så jeg er meget tilfreds. Og jeg havde egentlig også forventet at gøre det godt med tanke på den, form jeg er, netop hjemvendt fra EM og VM. Det er jo altid rart at få en til medalje. Når jeg tænker tilbage, så er det også klart for mig, at jeg stadig formår at løfte niveauet, og jeg er blevet bedre og bedre for hver gang, jeg deltager i DM, siger færingen.

Yasemin Kilic vandt sit 5. DM-guld i håndcykling.
- Jeg er glad for, at jeg kan tage guldet for 5. gang. Det er ikke nemt. Jeg er glad i låget. Det betyder jo, at jeg er den stærkeste kvinde i håndcykling i Danmark. Jeg er stolt over, at jeg som kørestolsbruger kan vise mig frem på den måde. Håndcykling motiverer mig, og for mig er sporten friheden, fx når jeg træner, så er det bare så fedt, at jeg også kan træne med venner uden handicap.

Martin Heggelund har et godt råd til andre mennesker med handicap, der drømmer om at komme ud og cykle.
- Mit råd er, at de skal tro på sig selv. Det kræver mod og masser af tålmodighed at nå langt. For mig betyder cykling, at jeg kan røre mig og komme ud og møde nogle nye mennesker og få skabt venskaber. Det betyder meget for mig. Jeg har oplevet, at jeg falder en gang i mellem. Men når jeg cykler, så hjælper det mig til at falde mindre, siger han.

Uddybende resultater og billeder hos Dansk Håndcykelklub