Parasport Danmark logo hvid.png

Godkendt dansk start på VM i paraskydning

Tre danske skytter sigter efter PL-kvotepladser ved VM, der afvikles i Sydney, Australien, frem til den 19. oktober.

Godkendt dansk start på VM i paraskydning
Den danske VM-trup i Sydney. Nederst ses de danske skytter og landstræner Jonas Jacobsson.

Efter en uges træningslejr og akklimatisering i Brisbane, hvor de danske landsholdsskytter gjorde en god figur ved Queensland State Championships, har holdet i denne uge taget hul på Sydney 2019 World Shooting Para Sport Championships. VM handler i høj grad om at sikre kvotepladser til næste års Paralympiske Lege i Tokyo 2020, og selvom det endnu ikke er lykkedes danskerne, er teamleder Jens Møllenberg godt tilfreds med indsatsen.

- Det har sådan set været tilfredsstillende. De har skudt op til deres niveau, men ikke nok til kvotepladser eller finaledeltagelse endnu. Vi har dog været meget tæt på flere gange, og forleden var Johnny Andersen kun 0,8 point fra en kvoteplads, fortæller han.

De danske skytter kan dog nå det endnu, og torsdag den 17. oktober skal Johnny Andersen(SH2) skyde 60 skud liggende på 50m med Cal.22. fririffel. Inden da har Jens Frimann og Jan Winther deres elimination til deres konkurrence på fredag i disciplinen 60 skud fritstående med luftriffel på 10m.

Mens resultaterne på skydebanen indtil videre har manglet den sidste præcision, har Danmark med Jan Winthers deltagelse i Sydney skrevet VM-historie. Jan Winther er den første døve skytte til World Shooting Para Sport Championships.

Det glæder den danske teamleder.

- Vi har længe arbejdet for at få Jan Winther med i WSPS/IPC, som atlet under de fysisk handicappede, og det har været en lang proces, men nu er der ingen vej tilbage, da vi har bevist, at Jan med tolke og god forberedelse og kommunikation kan deltage på lige fod med de andre SH1-klassificerede skytter, siger han.

Resultater fra VM i paraskydning findes her.