Parasport Danmark logo hvid.png

Godkendt dansk åbning på decimeret skisæson

For første gang i mere end et år var Rasmus Ørsted og Adam Nybo klar i startporten, da der blev afviklet internationale løb i Liechtenstein. Trods den lange pause fra pisterne leverede begge danskere opløftende præstationer.

Paraskiløberne Rasmus Ørsted og Adam Nybo fik sæsondebut i Lichtenstein. Foto: Visti Lindemann
Paraskiløberne Rasmus Ørsted og Adam Nybo fik sæsondebut i Lichtenstein. Foto: Visti Lindemann

Med under et år til de Paralympiske Vinterlege i Beijing er det ved at være sidste udkald, hvis Danmark skal være repræsenteret på de kinesiske pister. Desværre har coronapandemien gjort det vanskeligt for Rasmus Ørsted og Adam Nybo at få adgang til træning og konkurrence, så vinteren er gået med fysisk træning og tekniktræning på CopenHills grønne plastikpister. Det kunne ses på danskernes første gennemløb.

- Vores træningsmuligheder er bare ikke det samme som forholdene i sneen på bjerget, og det kunne ses og mærkes, at vi er bagud i forhold til vores konkurrenter fra de bjergrige nationer, siger landstræner Visti Lindemann, der bakkes op af Adam Nybo:

- Der var helt sikkert lige noget rust, der skulle køres af, lyder det fra sitskiløberen.

Både Rasmus Ørsted og Adam Nybo gav den fuld skrue og tog chancer for at bringe sig tættere på de internationale PL- og VM-krav, og det kom til at koste styrt for dem begge i slalomløbene. Alligevel var der meget positivt at tage med.

- Adam leverede et super første gennemløb og gav den yderligere gas i andet gennemløb. Det kostede desværre, og et løb, der så ud til at sikre en VM-deltagelse, endte med et styrt, men også visheden om, at han godt kan være med i VM-feltet, siger Visti Lindemann.

Adam Nybo gennemført tre løb, og hans bedste placering blev en 6. plads blandt de ni startende. På verdensranglisten i storslalom kan han se frem til at rykke ca. 11 pladser frem, så han er nr. 50. De 44 bedste har klaret PL-kravet.

Rasmus Ørsted, der kører stående, er lidt længere fra PL-kravet, men kom også fint ud af løbene i Liechtenstein, hvor hans bedste placering var en 10. plads i det 13 mand store felt.

- Rasmus satsede fra start og kørte de tætte linjer, som der var blevet talt om. Lidt for tæt på en af portene, som resulterede i en tabt ski. Rasmus fik sig dog hurtigt samlet op, fik skien på igen og fuldførte. Selvom løbet som helhed var tabt rent pointmæssigt, så var andet gennemløb en gratis mulighed for at se, hvor meget der kunne presses. Frugten høstede han lidt af på sidste dagen, hvor det blev et fornuftigt resultat, siger Visti Lindemann.

På verdensranglisten er Rasmus Ørsted nr. 84 i storslalom og 85 i slalom. De 61 bedste har på nuværende tidspunkt klaret PL-kravene.

Selvom der er et stykke vej til Beijing for begge danskere, var årets første løb dog grundlæggende en positiv oplevelse.

- Det var meget tiltrængt at komme ud og mærke adrenalinen i kroppen og fokus i startporten, siger Rasmus Ørsted.

Se mange flere billeder fra løbene i Liechtenstein på Facebook her.

Det danske landshold håber, at næste konkurrence bliver det tyske mesterskab i april.

PL i Beijing afvikles fra den 4. til 13. marts 2022.