Parasport Danmark logo hvid.png

Fuldt hus til Egmont Højskolens sommerkursus

Fra den 5. - 11. juli har Egmont Højskolen afholdt deres årlige sommerkursus 'Idræt For Alle' i fællesskab med Parasport Danmark. Denne gang var der fuldt hus og hele 120 sportsglade mennesker fandt vej til højskolen ved Hou.

På sommerens kursus kunne deltagerne også prøve forskellig vandsport og sejlads. Foto: Thomas Sjørup.
På sommerens kursus kunne deltagerne også prøve forskellig vandsport og sejlads. Foto: Thomas Sjørup.

Egmont Højskolen ved Hou var i sidste uge fyldt med 120 idrætsglade personer, der kom for at prøve en masse parasport. Det årlige sommerkursus med navnet 'Idræt for alle' blev afholdt i samarbejde med Parasport Danmark, og i år var der flere nye idrætstilbud på programmet.

Deltagerne kunne for første gang prøve kræfter med volleyball og bueskydning, genfinde sportsglæden med 'Grib bolden igen' og få introduktion til kondi- og styrketræning med 'En krop i bevægelse'. 

Selvom coronarestriktioner har givet udfordringer med planlægningen af årets sommerkursus, glæder Egmont Højskolens kursusleder Lisa Schlage sig over den store opbakning fra deltagerne.

- Selv om vi ikke have en eneste retningslinje til korte kurser før for tre uger siden, så er tilmeldingerne væltet ind, for folk har jo været hungrende efter at skulle noget sammen med andre mennesker. Vi har fuldt hus, og det vil i år sige 120 deltagere år, fortæller Lisa Schlage. 

- Der er en god stemning, og jeg kan se på folks øjne at de er glade. Folk glæder sig altid til at være her, og Egmont Højskolen er jo et sted, hvor de ved, at tingene fungerer for dem, og at det er en god ferieform.

En unik træningsmulighed 

Udover de nye tilbud, har deltagerne igen kunne prøve en række af sommerkursets faste tilbud som cykling, powerchair football, vandsport og sejlads. 

En af deltagerne, der flere gange har været med på Egmonts sommerkursus, er 27-årige Kasper Völcker Petersen, der til daglig spiller powerchair football i I.H. Aalborg. 

- Jeg elsker den her højskole. Jeg har selv gået her, så at komme tilbage en gang om året, og endda for at dyrke min største passion, kørestolsfodbold, det synes jeg er en rigtig god kombi. Egmont Højskolen er jo nok det fedeste sted når man har fysiske begrænsninger, qua de fantastiske faciliteter der er her. Det betyder meget for mig, det her sted, fortæller Kasper Völcker Petersen. 

Powerchair footballspilleren er også kommet til Egmont for at mødes med andre spillere og få gang i træningen igen. Sommerkurset er nemlig en unik mulighed for mange aktive i parasporten til at mødes på tværs af klubber og prioritere både træning og venskaber i de optimale rammer. 

- Vi har jo ikke spillet så meget fodbold det sidste halve år på grund af nedlukningen, så at få en hel uge nu at spille i, det har jeg virkelig set frem til, siger Kasper Völcker Petersen. 

Fejrede 50 års jubilæum

På programmet var der i år også en særlig fejring. Parasport Danmark har i år 50-års jubilæum, og det blev markeret under sommerkurset med en ekstravagant jubilæums-lagkage. Parasport Danmarks nye direktør Ivan Løvstrup var også forbi højskolen for at holde en tale. 

Deltagerne kunne nyde det gode vejr med en tur på cykel.
Deltagerne kunne nyde det gode vejr med en tur på cykel.
Det var blandt andet kørestolsrugby og kørestolsbasket på programmet.
Det var blandt andet kørestolsrugby og kørestolsbasket på programmet.
Den flotte lagkage i anledning af Parasport Danmarks 50-års jubilæum.
Den flotte lagkage i anledning af Parasport Danmarks 50-års jubilæum.
Kasper Völcker Petersen (tv.) træner powerchair football.
Kasper Völcker Petersen (tv.) træner powerchair football.