Parasport Danmark logo hvid.png

Frivillig SoMe-kommunikatør søges

Er du stærk til at kommunikere på de sociale medier, og har du lyst til at få en oplevelse for livet til en af verdens største internationale idrætsbegivenheder? Så er chancen der nu for at blive en del af den danske delegation ved Special Olympics World Games i Berlin i juni 2023.

Frivillig SoMe-kommunikatør søges

I juni 2023 sætter en trup på 70 atleter med udviklingshandicap samt knap 30 trænere og stabsfolk kursen mod Berlin, hvor verdens største breddeidrætsbegivenhed for mennesker med udviklingshandicap finder sted. Danmark stiller op i ti forskellige idrætsgrene, og de danske deltagere har trænet frem mod stævnet i mange måneder.

De kommer alle til at optræde på den største internationale scene, de kommer til at give alt, hvad de har – og de kommer til at få en oplevelse for livet. Hver og en rummer de en unik personlig historie – både sportsligt og menneskeligt.  
De historier vil vi gerne have fortalt, og derfor søger vi nu en person, som har lyst til at være med til det – og som har flair for at formidle historier i ord, billeder og video på de sociale medier og vores hjemmeside.

Opgaven
Helt konkret søger vi en, der har lyst til at tage med det danske hold til Berlin i juni 2023 og lave historier om stort og småt i billeder, korte tekster og evt. korte videoformater på vores sociale kanaler (primært Facebook og Instagram) samt i mindre omfang på vores hjemmeside. Det kan være alt fra korte interviews med atleter, der har været i konkurrence, resultater af dagens danske konkurrencer og historier om trænerrollen til kulturelle opslag om alt det, der også foregår under World Games ved siden af idrætskonkurrencerne. Og du har forholdsvis frie rammer til at lege med formater og udtænke dine egne koncepter og idéer.

Ud over selve turen til Berlin skal du påregne nogle dages ’oplæring’ i ugerne op til i Idrættens Hus i Brøndby sammen med vores kommunikationskonsulent, der også vil være med på den første del af turen til Berlin.

Hvad kræver det?
Du behøver ikke at have arbejdet professionelt med sociale medier eller at have en lang uddannelse i det, men det er vigtigt, at du føler dig hjemmevant på de sociale medier, at du tænker kreativt og mest af alt at du vil finde det sjovt at møde nye mennesker og lave interviews og historier. Interesse for idræt er også et plus. Du får sparring fra vores kommunikationskonsulent, men det er vigtigt, at du kan arbejde selvstændigt og ikke er bange for at kaste dig ud i opgaverne med det samme.

Derudover gælder det, at:

 • Du skal kunne arbejde fra ca. 10.-26. juni 2023 samt et par dage primo juni (oplæring)
 • Opgaven er ulønnet, men du får alle udgifter betalt, og vi arrangerer dit ophold

Ansøgningsfrist
Har du lyst til at blive en del af den danske stab, hvoraf en stor del er frivillige, og til at få en kæmpe oplevelse, så send din ansøgning hurtigst muligt og senest den 16. januar 2023 til kommunikationskonsulent Ane Rønn Johansson på arj@parasport.dk, tlf. 22 36 10 93. Du er også velkommen til at skrive eller ringe, hvis du har spørgsmål (NB: juleferie frem til den 3. januar).

Se mere om Special Olympics her

Besøg Special Olympics Danmark’s hjemmeside
Besøg Special Olympics Danmarks facebookside
Besøg Special Olympics World Summe Games hjemmeside

 

Special Olympics World Summer Games 2023

Special Olympics World Summer Games (SOWSG) afholdes hvert fjerde år, sidste gang var i 2019 i Abu Dhabi. I 2023 er det Tyskland, der er vært for stævnet, og alle idrætter afvikles i Berlin. Før stævnet er der i perioden fra d. 12. til 15. juni indkvartering i en Host Town, hvor deltagerne får mulighed for at snuse til og lære om kulturen i Tyskland.

SOWSG 2023 i tal:                     

 • 7.000 idrætsudøvere
 • 26 idrætter
 • 20.000 frivillige
 • 190 lande er repræsenteret

Danmarks deltagelse

Special Olympics Danmark har fået tildelt en deltagerkvote af arrangørerne og Danmark deltager med 70 idrætsudøvere (inkl. unified partnere) og 27 trænere/ledere i flg. idrætter:

 • Atletik
 • Badminton
 • Bordtennis
 • Bowling
 • Fodbold
 • Golf
 • Gymnastik (rytmisk)
 • Håndbold
 • Ridning
 • Svømning

De danske trænere er alle idrætsfaglige dygtige og har tilsammen megen erfaring inden for Special Olympics. Alle er ulønnede og bruger deres fritid på at tage med den danske delegation.