Parasport Danmark logo hvid.png

Fra Rising Stars til bordtennistoppen - 12-årige Freja Juhl Larsen debuterer på landsholdet

Trods hendes kun 12 år står Freja Juhl Larsen, der er født med cerebral parese, over for sin internationale debut på seniorniveau og landsholdet i parabordtennis, når hun skal prøves af på højeste niveau til ITTF Czech Para Open.

Fra Rising Stars til bordtennistoppen - 12-årige Freja Juhl Larsen debuterer på landsholdet

Det har været en udviklingsrejse med høj fart de seneste år for Freja Juhl Larsen. Som 8-årig blev hun en del af Parasport Danmarks initiativ Rising Stars, der systematisk arbejder med at rekruttere, styrke og udvikle talentmassen i blandt andet parabordtennis. Siden er det bold for bold gået én vej – mod højeste niveau.

Nu står det unge bordtennistalent over for karrierens hidtidig største prøvelse, når hun debuterer på seniorlandsholdet ved til ITTF Czech Para Open i Tjekkiet, der løber fra 21.-26. juni.

 - Det er spændende, og jeg er også en lille smule nervøs. Men jeg både tror og håber, at det bliver megafedt, siger Freja Juhl Larsen, der til daglig træner i Allerød Bordtennisklub, til DR Sporten

Udover at stille op i single, skal Freja Juhl Larsen også prøve kræfter med mix-double, hvor hun danner par med Danmarks mest vindende parabordtennisspiller Peter Rosenmeier, der er dobbelt PL-guldvinder og forsvarende verdensmester.

- Jeg var med første gang, Freja nogensinde havde et bat i hånden for snart fem år siden. Og jeg har fulgt hende både tæt på og på afstand lige siden, hvor hun har taget nogle vilde steps undervejs. Nu skal hun for alvor testes af i Tjekkiet, siger Peter Rosenmeier og fortsætter:

- Vi har ingen forventninger til noget resultatmæssigt. I første omgang handler det om at få lugtet til savsmuldet og have det sjov. Min fornemmeste opgave bliver at gøre Freja så sikker som overhovedet muligt og give hende den bedst mulige oplevelse. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

Freja Juhl Larsen spiller sin første singlekamp torsdag, og første gang i aktion sammen med Peter Rosenmeier bliver lørdag og søndag.

Du kan følge med her