Parasport Danmark logo hvid.png

Flotte resultater til EM for svømmere med Downs Syndrom

Det blev både til nye danske rekorder og flere medaljer for de danske svømmere der deltog i EM for svømmere med Downs Syndrom på Sardinien.

Flotte resultater til EM for svømmere med Downs Syndrom
Det blev til flotte sølv- og bronzemedaljer da Nis Heide Pinnerup, Cecilie Beer og Oliver Roug Nielsen deltog i EM for svømmere med Downs Syndrom.

Danmark havde tre svømmere med til EM for svømmere med Downs Syndrom. Det var et stort opsat stævne med deltagelse af 128 svømmere fra hele 17 europæiske lande. EM blev i år afholdt i Olbia på Sardinien, og afvikles af DSISO (Down Syndrome International Swimming Organisation). 

Fra Danmark deltog Nis Heide Pinnerup, som til hverdag træner i Viborg Svømmeklub, samt Cecilie Beer og Oliver Roug Nielsen, som begge svømmer i Sigma Swim. Herudover var Bjarne Jakobsen (tidligere Vejle Svømmeklub og ungdoms OL svømmer) med som trænervikar for de tre danske svømmere. 

Der var store forventninger da Cecilie skulle forsvare sit Europamesterskab i 50 bryst og Nis har utallige Europamesterskabstitler at forsvare, ikke mindst i ryg. Oliver havde ambitioner om at få sat flest mulige personlige rekorder.

Danske rekorder og medaljer med hjem

For Nis Heide Pinnerup blev det til EM sølv i 50 m fri og 100 m ryg. Det lykkedes også Nis at gentage triumfen i 200 ryg og igen tage sølvet med hjem til Danmark i ny verdensrekord for masters. Nis sikrede sig finalepladser i 100 m fri, 200 IM, 1500 m fri og 100 m bryst. Det blev dog til placeringer uden for medaljerne. 

Cecilie Beer havde også et godt EM, hvor hun satte ny dansk rekord i 200 m IM og 100 m bryst. Det resulterede i flotte bronzemedaljer på 100 m bryst og 200 m bryst. Cecilie svømmede også i en nervepirrende finale på 50 m bryst, hvor hun snuppede sølvmedaljen, kun 13/100 efter guldet. Igen satte hun ny dansk rekord.

Det blev til en lang række personlige rekorder for Oliver Roug Nielsen på distancerne 50 m ryg, 100 m bryst og 200 m ryg.