Parasport Danmark logo hvid.png

Flot dansk sæsonstart i paradressur

De danske ryttere vandt holdkonkurrencen i Waregem, hvor særligt Katrine Kristensen og Tobias Thorning Jørgensen viste PL-form med toppræstationer tre dage i træk.

Højt humør hos holdleder Anette Bruun Jensen, landstræner Astrid Gemal og Tobias Thorning Jørgensen i Waregem.
Højt humør hos holdleder Anette Bruun Jensen, landstræner Astrid Gemal og Tobias Thorning Jørgensen i Waregem.

Det var ikke til at se, at de danske dressurryttere har holdt over et års tvungen pause fra internationale stævner, da landsholdet i weekenden tog hul på sæsonen i belgiske Waregem. Tobias Thorning Jørgensen med Jolene var allerede fredag overlegen i grad 3, og han blev kun bedre som weekenden skred frem. Efter sejre i teamtesten og den individuelle test sluttede han søndag af med en fornem freestyle til hele 82,64 %. Nærmeste konkurrent, hollandske Maud de Reu, red til 75,786 %.

Også Katrine Kristensen var ubesejret i grad 2, hvor hun med Welldone Dallas leverede karrierens vel nok bedste internationale resultater. Det var samtidig en væsentlig medvirkende årsag til, at Danmark vandt holdkonkurrencen foran Holland og Belgien.

Landstræner Astrid Gemal og holdleder Anette Bruun Jensen var efterfølgende meget tilfredse med den danske indsats i Waregem.

- Vi er meget glade efter vores første internationale stævne i meget lang tid. Vores træningsindsats under coronanedlukningen har båret frugt og resulterede i fantastiske danske præstationer og flere personlige rekorder. At vinde Nations Cup (holdkonkurrencen, red.) foran verdensmestrene fra Holland et et enormt skulderklap. Vi føler stadig, at mange ting kan optimeres hos flere af rytterne frem mod udtagelsen af holdet til PL, og når vi lige har fået armene ned, går vi hjem og arbejder videre, lyder det fra trænerduoen bag det danske succeshold.

De øvrige danske ryttere i Waregem var Susanne Jensby Sunesen og Anne-Mette Hasselstrøm i grad 4 samt Line Thorning Jørgensen og Camilla Christensen i grad 5. Se alle resultater her.

Følg Paradressur Danmark på Facebook.