Parasport Danmark logo hvid.png

Favoritsejr til vellykket DM i kørestolsrugby

I en velspillet DM-finale med masser af landsholdsspillere på banen blev det favoritterne Falcons fra Frederiksberg, der besejrede Aarhus Burnouts.

Landsholdsspiller Kristian Bak Eriksen i aktion ved DM i kørestolsrugby i Viborg.
Landsholdsspiller Kristian Bak Eriksen i aktion ved DM i kørestolsrugby i Viborg.

Henover weekenden skulle det afgøres, hvem der er Danmarks stærkeste kørestolsrugbyhold. Helt som forventet blev finalen, der blev spillet i Viborg Stadionhal, et opgør mellem landets to største byer København og Aarhus.

Både Aarhus Burnouts og Falcons fra Frederiksberg har flere spillere på holdet, der for nyligt har repræsenteret Danmark ved de Paralympiske Lege i Tokyo. Det kunne ses i en tempofyldt finale, hvor der var smæk på tacklingerne, taktisk snilde og fart op af banen.

Rigtig spænding om udfaldet blev der aldrig, dertil var Falcons for stærke. Allerede fra første quarter lagde de sig i spidsen, og det lykkedes aldrig Aarhus Burnouts at komme helt tæt på. Kampen sluttede med en 63 – 48 sejr til Falcons.

Ros til arrangementet
Lørdag spillede de fire finalehold i alt tre kampe hver. Foruden Aarhus Burnouts og Falcons deltog også Copenhagen Ballcrackers og de lokale helte fra Viborg Full-Pull Warriors.

Med fra Copenhagen Ballcrackers var Nina Bech Petersen. Og selv om det blev til lutter nederlag, så var der kun glæde over et vellykket arrangement.

- Vi vidste godt, at vi ikke kunne spille med om sejren. Men det er stadig dejligt at få sig rørt og spillet. I går boede vi på samme hotel og spiste sammen, og det var super hyggeligt. De, der har været til PL har selvfølgelig fået spillet en masse, men for os andre har det været dejligt at spille og mødes igen, siger Nina Bech Petersen.

Det er blandt andet John Hinrup fra Viborg-klubben, der har stået for arrangementet. For 30 år siden var han med til at starte den første klub i Danmark, hvilket han blev behørigt hyldet for efter finalen.

- Dengang spillede vi i vores almindelige kørestole. Det har været dejligt med den øgede opmærksomhed om sporten med EM på hjemmebane og selvfølgelig PL. I går havde vi eksempelvis besøg af TV Midtvest. Håbet er så, at det også udmønter sig i flere spillere ude i klubberne, siger John Hinrup.

Dansk mester i første forsøg
Selv om der var mange kendinge på banen, så var der også kommet nye spillere til. Morten Andersen besluttede under PL, at kørestolsrugby godt kunne være noget for ham. Søndag spillede han så finale for Falcons og kunne altså efter blot tre måneder i sporten kalde sig dansk mester.

- Det er en sport med knald på. Og selv om jeg fik en tur i gulvet både lørdag og søndag, så er det ikke farligt. Det ser værre ud end det er. Det her er en oplagt sport for unge, jeg har selv kørt meget gokart og motorsport, men der er altså også tempo på i det her spil, fortæller 45-årige Morten Andersen.

For Morten Andersen er der ingen landsholdsambitioner. For ham handler det om at finde en sport, der passer til fysik og temperament. Men det vrimlede med spillere i Viborg Stadionhal, der i sensommeren tilbragte to uger i Tokyo til PL. En af dem var Kristian Bak Eriksen.

- PL i Tokyo var en stor oplevelse. Det kan godt være, at det havde været anderledes uden Corona-pandemien, men for mig var det stadigvæk en fantastisk oplevelse. Men det har nu også været hyggeligt at være samlet her.

- Jeg spiller jo egentlig for Falcons, men har så været lånt ud til Viborg Full-Pull under DM. Det er helt fint, de andre kunne åbenbart godt uden mig, griner Kristian Bak Eriksen.

Resultater

Lørdag d. 30. oktober – indledende runde
Full-Pull Warriors vs. Århus Burnouts 38 - 68

Copenhagen Ballcrackers vs. Falcons 40 - 61

Full-Pull Warriors vs. Ballcrackers 58 - 50

Falcons vs. Århus Burnouts 58 - 47

Falcon vs. Full-Pull Warriors 59 - 40

Århus Burnouts vs. Ballcrackers 53 - 50

Søndag d. 31. oktober - finaledag
Bronzekamp
Full-Pull Warriors vs. Ballcrackers 64 - 49

Finalen
Falcons vs. Århus Burnouts 63 - 48

John startede dansk kørestolsrugby for 30 år siden:

- Jeg har sådan lyst til at spille igen

Lørdag vendte kørestolsrugbyen tilbage til der, hvor det hele begyndte, nemlig i Viborg. John Hinrup startede den første klub i Danmark i 1991, og i dag var han med på sidelinjen, da klubben tog del i Danmarksmesterskabet.

Se indslaget og læs artiklen fra TV Midtvest om John Hinrup og DM i kørestolsrugby.

Link: www.tvmidtvest.dk/viborg/john-startede-dansk-koerestolsrugby-for-30-aar-siden-jeg-har-saadan-lyst-til-at-spille-igen

 

Køb billet til VM 2022 i Vejle

I oktober 2022 er Danmark og Vejle vært for VM-slutrunden i kørestolsrugby, og allerede nu er det muligt at sikre dig billet.

Læs mere på VM-hjemmesiden: 2022wrwc.com/tickets