Parasport Danmark logo hvid.png

Falcons Sort er danske mestre i kørestolsrugby

I weekenden blev der afholdt FM i kørestolsrugby i Viborg, hvor forhåndsfavoritterne Falcons Sort genvandt titlen som danske mestre.

Falcons Sort er danske mestre i kørestolsrugby
Falcons Sort blev danske mestre i kørestolsrugby.

Forbundsmesterskaberne (FM) i kørestolsrugby blev i weekenden afholdt i Viborg, hvor alle danske klubber var samlet for at udfordre de forsvarende mestre, Falcons Sort fra Parasport Frederiksberg. De indledende puljekampe om lørdagen gav flere gode kampe, og de efterfølgende cross over-kampe resulterede i, at forhåndsfavoritterne Falcons Sort spillede sig i finalen mod Aarhus BurnOuts. Finalen endte med en sejr til Falcons Sort, der genvandt titlen som danske mestre. Kristian Bak Eriksen fra det vindende hold fortalte følgende om turneringen: 

- Det var en god weekend, hvor alle klubberne var samlet, hvilket ikke sker ofte, så det er altid fedt. Finalekampen var super fed at spille mod et stærkt hold fra Aarhus, som er blevet bedre siden sidste år.

Finalemodstanderen fra Aarhus havde håbet på at kunne præstere mere i finalen, men efterfølgende var Jakob Mortensen fra Aarhus-holdet afklaret:

- Selvom vi i gruppekampen mod Falcons Sort kun tabte med 4 point, gav det selvfølgelig gode forhåbninger inden finalen. Vi havde ligeledes god rotation, hvor alle kunne bidrage med noget på banen. Vi er glade for at kunne bryde Falcon-dominansen, og sølvmedaljerne var en flot og tilfredsstillende præstation for os, selvom vi selvfølgelig gerne ville have vundet guld. Men vi vidste også, at vi var oppe imod særdeles rutinerede kræfter.

Hjemmeholdet Viborg Full-Pull var ærgerlige over nederlaget til Valhalla Warriors fra Odense, som betød, at de spillede om 5./6.-pladsen i sidste kamp. Rene Sloth fra hjemmeholdet fortalte efterfølgende: 

- Alt i alt har det været en super god weekend, med gode kampe og samvær. Men vi ærgerligt at vi ikke slog Odense!

Kampen om 5./6.-pladsen mod Copenhagen Ballcrackers resulterede dog i en sejr, så hjemmeholdet blev nummer 5.

Resultatet af FM i kørestolsrugby 

Guld: Falcons Sort
Sølv: Århus BurnOuts
Bronze: Falcons Blå
4. Valhalla Warriors
5. Viborg Full-Pull
6. Copenhagen Ballcrackers