Parasport Danmark logo hvid.png

Et år tilbage: PL-nedtællingen er begyndt

En verdensomspændende sportsfest nærmer sig, når de Paralympiske Lege finder sted i Paris om et år. Med forventningens glæde i luften markerede Parasport Danmark og Den Franske Ambassade nedtællingen til legene ved en reception med deltagelse af atleter, sponsorer, samarbejdspartnere og H.K.H Prinsesse Benedikte, protektor for parasporten i Danmark.

Flere af Danmarks bedste para-atleter var med til at fejre, at der kun er 1 år til de Paralympiske Lege.
Foto: Lars Møller

Den 28. august 2023 er der præcis et år til, at den paralympiske flamme tændes i Paris og officielt markerer startskuddet på de Paralympiske Lege 2024, når Frankrigs hovedstad for første gang er vært for legene.

Nedtællingen blev markeret med en reception hos Den Franske Ambassade i hjertet af København, hvor atleter, sponsorer, samarbejdspartnere, forbundets protektor H.K.H. Prinsesse Benedikte og andre med tilknytning til Parasport Danmark sammen markerede nedtællingen til legene.

Formand for Parasport Danmark, John Petersson, fremhævede i sin velkomsttale betydningen af de Paralympiske Lege som meget mere end blot en sportsbegivenhed og satte ord på forventningerne til 2024.

–  De Paralympiske Lege er ikke blot en sportsbegivenhed. Det er en manifestation af menneskelig vilje, styrke og overvindelse. Vi ser med stor forventning frem mod legene i Paris, hvor vi allerede nu har sikret 20 kvotepladser til Danmark, og allerede i år har vundet flere medaljer ved internationale mesterskaber. Det tegner til at blive et stort dansk hold, og vi er overbeviste om, at vores danske atleter vil skrive nye kapitler til sportshistorien med deres imponerende præstationer, lød det fra John Petersson.

Legene vender hjem til Europa

Blandt de fremmødte atleter var en god blanding af rutinerede para-atleter som kørestolsrugbyspiller Sebastian Frederiksen og atletikudøver Daniel Wagner samt spændende nye talenter fra dansk parasport.

Den 30-årige længdespringer og 100 m-løber Daniel Wagner er i PL-sammenhæng allerede ganske erfaren. Han har deltaget ved sommer-legene i både London i 2012, Rio i 2016 og senest i Tokyo i 2021, hvor det alle tre gange er blevet til bronzemedaljer i længdespring.

Ifølge ham er det ekstra stort, at legene nu vender hjem til det europæiske kontinent.

 – Det er en stor dag, der markerer, at nedtællingen for alvor er begyndt. Der er lagt op til et fantastisk PL, som jeg ser meget frem til. Det er stort, at vi nu igen får PL tæt på, og jeg håber derfor at se en masse danske fans på lægterne. Alle vi atleter vil hvert fald gøre vores ypperste for at sikre, at det bliver en stor sportsoplevelse, siger Daniel Wagner, der for nyligt vandt VM-sølv i længdespring og samtidig sikrerede Danmarks første PL-kvoteplads i atletik.

Parasport Danmark forventer deltagelse af ca. 30 danske para-atleter fordelt på 10 idrætter. Aktuelt er der sikret kvotepladser i dressur, cykling, svømning, atletik, kørestolsrugby og skydning. Kampen for kvalifikation og udtagelse af atleter fortsætter helt frem til kort før Paris 2024-legene.

PL i Paris løber fra 28. august til 8. september 2024. Her vil 4.400 para-atleter fra hele verden konkurrere i 22 sportsgrene i og omkring den franske hovedstad, hvor over 3 mio. tilskuere forventes at overvære legene.