Parasport Danmark logo hvid.png

Engageret løbetræner kåret som Årets Ildsjæl

I år gik Parasport Danmarks Ildsjælepris til løbetræner Janus Tappert fra Klub Liv og Motion i Helsingør for et stort engagement i klubben og særlig ildhu under corona-nedlukningerne.

Formand for Parasport Danmarks breddeudvalg Lene van der Keur overrækker prisen som Årets Ildsjæl til løbetræneren Janus Tappert fra Klub Liv og Motion.
Formand for Parasport Danmarks breddeudvalg Lene van der Keur overrækker prisen som Årets Ildsjæl til løbetræneren Janus Tappert fra Klub Liv og Motion.

Parasport Danmark uddeler hvert år Ildsjæleprisen til en person der i ordets bredeste betydning er en ildsjæl. I år gik prisen til Klub Liv Og Motions løbetræner Janus Tappert, der er valgt som dette års prismodtager på baggrund af sit fantastiske engagement for at gøre en forskel for andre. 

Janus Tappert blev overrasket med prisen som Årets Ildsjæl tirsdag den 24. august, hvor han mødte op ved skoven på Esrumvej i Helsingør. Her har han hver tirsdag eftermiddag et løbehold hos Klub Liv og Motion, der er en idrætsforening, hvor målgruppen er voksne med udviklingshandicap.

Det var dog ikke en helt normal tirsdag eftermiddag for løbetræneren. Løbeholdet, kollegaer fra klubben og repræsentanter fra Parasport Danmark stod klar i skovkanten med flag og kage til at overraske Janus Tappert, og overrække ham den fornemme pris.

- Jeg har ikke helt fanget den endnu. Jeg er helt vildt beæret, at de tænker sådan på mig. Det er jo mit lille dream-team. Det er helt klart ugens højdepunkt at komme herned og løbe med dem, udtalte Jan Tappert til Helsingør Dagblad, der også var tilstede ved prisoverrækkelsen. 

Holdte humøret højt under lockdown
Det er klubberne, medlemmerne og kollegaer, der kan indstille hinanden til at vinde Parasport Danmarks Ildsjælepris. Det er da også kollegaerne i Klub Liv og Motion, der har indstillet Janus Tapperts til at modtage hæderen, og kollegaerne begrundede det blandet andet med følgende: 

I perioder med total lockdown har Janus hver uge haft facetimet med atleterne og motiveret til bevægelse. Som supplement har Janus lavet konkurrenceruter i skoven, hvor atleterne har fundet skatten med chokolade gravet ned. (...) Janus sørger for, at den enkelte bliver udfordret og kan sætte nye og andre mål. Janus er som menneske utrolig behagelig at være sammen med og et forbillede for idrætten som atleterne ser op til. Janus er god til at skabe en hyggelig stemning til hver træning og sikrer at alle kan være med uanset niveau eller handicap.

Parasport Danmarks Ildsjælepris er en årlig pris, der er blevet uddelt siden 2008, og med anerkendelsen følger et kontantbeløb på 5000 kroner.

Om Klub Liv og Motion 
Klub Liv Og Motion er en folkeoplysende idrætsforening med en primær målgruppe for voksne mennesker med udviklingshæmning. I samarbejde med Helsingør kommune muliggør Helsingør Håndbold, Helsing Badminton Klub, Helsingør Atletik klub, Helsing handicapsvømning og Snekkersten Idrætsforening at rigtig mange mennesker med udviklingshæmning kan dyrke idræt i det almene foreningsliv.

Derudover driver Klub Liv Og Motion selv triatlon, havsvømning, cykeltræning, fitness, Zumba og gå/løbehold med dedikerede trænere.