Parasport Danmark logo hvid.png

Endelig i gang med floorballstævner igen

Efter næsten to års tørke på grund af aflysninger og nedlukninger, kunne der lørdag den 16. oktober endelig afvikles et Special Olympics floorballstævne igen.

Endelig i gang med floorballstævner igen

Det foregik i Aalborg, hvor den lokale floorballklub Aalborg Flyers stod for stævnet efter aftale med arbejdsgruppen Special Olympics Floorball. Der deltog hold fra Frederikshavn Blackhawks, Herning Pirates Floorball Club, VIKA Thisted og Aalborg Flyers.

Holdene var fordelt med 5 hold i ”3 mod 3”-puljen og 4 hold i ”4 mod 4”-puljen.

For holdene fra Frederikshavn Blackhawks og Aalborg Flyers var det første gang de deltog i et floorballstævne under Parasport Danmark.

Benjamin Frederik Sørensen, en af spillerne fra Blackhawks, fortæller: ”Det er rigtigt sjovt at være til vores første stævne. Vi taber godt nok alle kampene, men stemningen er god på holdet alligevel. Og jeg har scoret holdets første mål – faktisk har jeg scoret 2 mål indtil videre!”

Kasper Bagnkop, holdets træner og formand for Frederikshavn Blackhawks, tilføjer: ”Drengene har været vildt spændte, og det er bare så godt at være til et stævne og spille kampe mod andre hold. Det er som sagt første gang vi er afsted, men det bliver bestemt ikke sidste gang” siger han med et stort nordjysk smil.

Efter godt 2½ times intensive kampe, høje jubelråb og opmuntrende ”kom-igen”-tilråb var selve stævnet afviklet. Der var deltagermedaljer til alle spillerne, som blev overrakt af landsholdstræner Carsten Nystrup. Desuden var der pokaler til de to vinderhold, og vinder af ”3 mod 3”-puljen blev et af holdene fra Flyers og ”4 mod 4”-puljen blev vundet af et af holdene fra Pirates. (alle kampresultaterne kan findes på: http://www.parasport-floorball.dk/ )

Som afslutning på stævnet var der tilbudt åben træning med landsholdstræneren. Men de fleste af spillerne havde brændt al energien af i deres kampe, så det var en lille ekstra ihærdig gruppe af spillere, der havde den fornødne energi til at benytte sig af dette tilbud. De fik til gengæld mulighed for at træne og perfektionere deres slagrepetoire under kyndig vejledning af landstræneren.

Næste Special Olympics floorballstævne foregår i Herning lørdag d. 11. dec., hvor man allerede nu kan tilmelde sig.