Parasport Danmark logo hvid.png

EM-guld til paradressurrytter Tobias Thorning Jørgensen

Den danske verdensklasserytter Tobias Thorning Jørgensen levede op til favoritværdigheden og vandt tirsdag guld i den individuelle klasse i grad III ved EM i paradressur i tyske Riesenbeck.

Tobias Thorning Jørgensen på medaljeskamlen. Sølvet gik til franske Chiara Zenati, mens tyske Melanie Wienand vandt bronze.
Tobias Thorning Jørgensen på medaljeskamlen. Sølvet gik til franske Chiara Zenati, mens tyske Melanie Wienand vandt bronze.

Med et flot ridt bedømt til en score på 77,767 procent vandt den dobbelte verdensmester, paralympiske mester og forsvarende europamester sammen med hesten Jolene guldet i den individuelle konkurrence i grad III. Sølvet blev vundet af franske Chiara Zenati på Swing Royal Ifce med 72,900 procent, mens bronzen gik til tyske Melanie Wienand og Lemony's Loverboy med 72,633 procent.

Tobias Thorning Jørgensen og Jolene på vej mod guldet.

Give-rytteren var den første dansker i aktion ved EM i paradressur i Riesenbeck, og det var perfekt start for den danske ekvipage:
– Vi havde en super tur i dag, som gik efter planen. Det var en stabil og flydende tur, og så har vi mulighed for at give endnu mere i holdkonkurrencen, lød det fra en glad dansk europamester.

Landstræner Astrid var også meget tilfreds med den flotte danske start:
– Tobias red en overlegen tur, som de fem dommere alle vurderede som et vinderridt. Stort overblik fra Tobias og en arbejdsglad, positiv hest, der starter fantastisk ud her ved EM 2023. Vi glæder os til at få de resterende tre ryttere fra landsholdet i ilden i morgen, siger Astrid Gemal.

Onsdag gælder det den individuelle konkurrence i grad IV for Renee Igelski og Beyond Dreams, mens to danske ekvipager stiller op i samme konkurrence i grad V, nemlig  Line Thorning Jørgensen og Blue Hors Zackzimo samt Nicole Johnsen og Moromax.

Se alle dagens resultater i grad III her.

De danske ekvipager

  • Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill, Hejlsminde Rideklub, grad III (reservehest Blue Hors Zackorado)
  • Renee Igelski og Beyond Dreams, Kirstinelund Sportsrideklub, grad IV
  • Line Thorning Jørgensen og Blue Hors Zackzimo, Hejlsminde Rideklub, grad V
  • Nicole Johnsen og Moromax, Grønagergård Sportsrideklub, grad V

Reserve: Pia Wulff Jelstrup og Zafira, Noa Rideklub, grad IV

Fakta om EM