Parasport Danmark logo hvid.png

Dressurverdensmester med PL-drømme modtager JYSK-legat

Paradressurrytter Katrine Kristensen tildeles JYSK’s ”Bring Dedication”-legat på 100.000 kroner, der skal skabe de bedst mulige forberedelser frem mod hendes deltagelse i de Paralympiske Lege i Paris 2024.

Dressurverdensmester med PL-drømme modtager JYSK-legat
Legatmodtager Katrine Kristensen sammen med communication consultant fra JYSK Anders Buch. Foto: Jannik Lund Andersen

Katrine Kristensen var fredag formiddag i fuld gang med træningen i ridearenaen i Roskilde, da hun blev overrasket af repræsentanter fra Parasport Danmark og hovedsponsoren JYSK. Med sig havde de et legat på 100.000 kroner, der skal være med til at støtte dressurrytterens vej og set-up frem mod EM i år og de Paralympiske Lege næste år.

- Det betyder helt vildt meget. Det er en stor ære at modtage sådan et legat. De falder på et godt sted, og jeg vil bruge dem meget fornuftigt frem mod EM og PL i Paris. Det er ikke en hemmelighed, at ridning er en meget dyr sport. Både træning og pasning af hesten koster rigtig mange penge. Det her legat gør mulighederne for at nå PL i Paris markant større, siger Katrine Kristensen, der fik sin PL-debut i Tokyo i sommeren 2021.

Indbegrebet af dedikation
Gennem en årrække har Katrine Kristensen optimeret på alle parametre af sin ridning, hvilket for alvor kom til udtryk ved VM i 2022 på hjemmebane i Herning, hvor hun på hesten Gørklintgaards Quater sikrede sig to individuelle guldmedaljer og var vigtig medvirkende til Danmarks sølvmedalje i holdkonkurrencen.

Resultaterne gjorde stort indtryk på Åse Andersson, der er Communications Director hos JYSK.

- Katrine Kristensens imponerende dedikation blev fuldt fortjent belønnet under VM i Herning, og jeg glæder mig til at følge hende frem mod PL i Paris. Vores legat kan forhåbentlig hjælpe til at give de sidste procenter, så Katrine kan gentage succesen i Paris, siger Åse Andersson.

 

Ny titel til CV’et
Ifølge Michael Møllgaard Nielsen, Parasport Danmarks elitechef, er Katrine Kristensen en komplet atlet, der ikke bare er en god rollemodel for andre para-atleter, men også et fantastisk eksempel på, at alt er muligt. Det har hun senest bevist ved at være tilbage i sadlen blot en måned efter fødslen af sit første barn.

- Katrine har reddet siden hun var fem og har gennem hele sin karriere ambitiøst vist vejen gennem sin træning og hårde arbejde. I februar blev hun mor til en lille pige, der har givet livet endnu flere dimensioner. Alligevel er hun allerede i gang med forberedelserne til EM i september. Her har Katrine gode muligheder for en topplacering og en fortsættelse af de flotte takter fra VM i Herning, siger Michael Møllgaard Nielsen.

Katrine Kristensen og datteren Agnes
Katrine Kristensen og datteren Agnes

Det er også planen, hvis du spørger Katrine Kristensen.

- Mine ambitioner har ikke ændret sig. Jeg håber, at jeg kan fortsætte med at være blandt verdens allerbedste pararyttere i grad 2, selvom jeg også er optaget af at være mor. Min datter Agnes blev født for 6 uger siden, så hun er med her i ridehallen og står indtil videre sødt og sover i barnevognen, når jeg træner. Min tilværelse har ændret sig markant, men kun til det bedre, og jeg trives rigtig godt i min nye hverdag, lyder det fra den 27-årige legatmodtager.

”Bring Dedication”-legatet blev introduceret, da JYSK og Parasport Danmark i starten af 2022 forlængede hovedsponsoraftalen, der er Danmarks længstvarende sportssponsorat.