Parasport Danmark logo hvid.png

Deltagerrekord ved Frame Running Cup 2024

I denne uge samles hele 122 atleter fra 21 lande, når Parasport Frederiksberg inviterer til Frame Running i verdensklasse.

Deltagerrekord ved Frame Running Cup 2024

For 27. gang inviterer Parasport Frederiksberg, World Abilitysport og Parasport Danmark til Frame Running Camp & Cup. For første gang er det Bagsværd Stadion, der fra den 7.-14. juli danner rammen, når 122 atleter fra hele verden mødes for at konkurrere i atletik-disciplinen Frame Running. 

Ved Frame Running Camp & Cup samles atleter, trænere, hjælpere og ledere fra hele verdenen. Her er der gennem Campen fokus på træning, klassifikation, teknisk assistance, trænerkursus og erfaringsudveksling imellem landene, mens der ved afslutningsstævnet World Abilitysport International Cup i dagene 11.-13. juli konkurreres i distancer på 40 m til 5000 m med deltagelse af verdens bedste Frame Running-atleter.

- Denne camp har altid været unik, hvor atleter fra hele verden kommer og konkurrerer og får sparring. Vi er glade for at kunne meddele, at der i år igen er sat deltagerrekord med 122 atleter fra 21 lande, fortæller formanden for Camp-komiteen Mansoor Siddiqi.

Åbningsceremonien finder sted onsdag den 10. juli 2024 kl. 13.00 på Bagsværd Stadion. Ved åbningsceremonien vil der være indmarch for landene, nationalmelodier, og taler fra Elssas Fondens formand Nick Elsass og Gladsaxes Borgmester Trine Græse.

Der er gratis entré til konkurrencerne.

Program for Frame Running Cup 

  • Onsdag d. 10. juli: Åbningsceremoni kl. 13 på Bagsværd Stadion
  • Torsdag d. 11. juli 100m og 800m
  • Fredag d. 12. juli 40m, 400m, 1500m
  • Lørdag d. 13. 60m, 200m, 5000m

Hvad er Frame Running? 

Frame Running er en innovativ atletik disciplin for personer med funktionsnedsættelse som påvirker balancen. En Frame Runner er en specialbygget 3-hjulet "løbecykel" uden pedaler, hvorpå balancen ikke er et problem. Derfor er Frame Running en oplagt idrætsmulighed for blandt andet gigtramte, amputerede og personer med cerebral parese.

Læs mere om Frame Running her.

Læs mere om Frame Running Camp & Cup 2024 her.