Parasport Danmark logo hvid.png

Danskere løber efter PL-tider i Tunis

Anders Lagergren og Christian Lykkeby tager hul på forårssæsonen ved Tunis 2021 World Para Athletics Grand Prix, der er Afrikas største para-atletikstævne.

Christian Lykkeby, fysioterapeut Julie Rindum Toft og Anders Lagergren er klar i Tunis.
Christian Lykkeby, fysioterapeut Julie Rindum Toft og Anders Lagergren er klar i Tunis.

Begge danskere stiller op på 1.500 m distancen, hvor de har muligheden for at løbe sig nærmere sommerens Paralympiske Lege i Tokyo. Det kræver enten en top seks placering på verdensranglisten eller som minimum en tid, der er under High Performance-kravet og dermed gør det muligt for Parasport Danmark at søge om et wild card.

Anders Lagergren løber sin konkurrence torsdag i klasse T38. Her er målet en ny personlig rekord i en tid omkring 4.15. Christian Lykkeby deltager ved sit første WPA-stævne under IPC og blev mandag klassificeret T46. Her skal han jagte en tid omkring 4.05, når han skal i aktion lørdag eftermiddag.

480 atleter fra 59 lande er med ved Tunis 2021 World Para Athletics Grand Prix, der bliver afviklet for 13. gang. Startfeltet tæller flere paralympiske mestre fra Rio 2016, der nu sætter turbo på forberedelserne til sommerens PL i Tokyo. Det gælder bl.a. Algeriets Rio 2016-mester Samir Nouioua, der er en direkte konkurrent til Christian Lykkeby.

Få opdateringer fra stævnet torsdag-lørdag her.