Parasport Danmark logo hvid.png

Danske skytter udtaget til VM i skydning

Landsholdschefen og landstræneren har netop udtaget de skytter, der skal repræsentere Danmark til VM i Sydney til oktober, og være med til at kæmpe om PL-pladser.

Danske skytter udtaget til VM i skydning

Landsholdschef Jens Møllenberg og landstræner Jonas Jacobsson har nu offentliggjort, at det bliver skytterne Johnny Andersen, Jens Frimann og Jan Winther, der skal repræsentere Danmark til World Shooting Para Sports VM i Sydney. Udover verdensmesterskabet skydes der også om kvotepladser til de Paralympiske Lege i Tokyo 2020.

Johnny Andersen er den mest erfarne af de tre skytter. Johnny skyder i klassen SH2, klassen med de største handicap, og har flere guld, sølv og bronzemedaljer fra både EM og VM, samt en PL-bronze fra Athen. Jens Frimann har været inde i skydningen i mere end ti år, og har tidligere deltaget i både EM og VM. Jan Winther er den yngste af de tre skytter i alder og erfaring, men har senest vundet DIF Danmarksmesterskab i paraskydning i 2018 og 2019. Jan deltog i sit første internationale skydestævne i Hannover i maj, hvor han også blev WSPS klassificeret.

En fjerde dansk skytte, Kim Nyby, der er en af Europas fem bedst flugtskytter, deltager også ved dette VM. Deltagelsen er dog under andre betingelser, da disciplinen OL trap, som Kim deltager i, endnu ikke er på det paralympiske program, og Kim derfor ikke er med i kampen om kvotepladserne.

Turen går til Australien

VM afvikles i Sydney fra den 9. – 19. oktober 2019. Den danske trup rejser den 30. september til Brisbane på en ugelang trænings- og akklimatiseringslejr. Skytterne skal skyde op til deres allerbedste og lidt til for at sikre en PL-kvoteplads til Danmark.

- Det er vigtig, at vi kommer til Australien i god tid, finder ind i klimaet og kommer godt på plads med tidsforskellen, udtaler landstræner Jonas Jacobsson.

Skytterne skal deltage i følgende discipliner:

  • Johnny Andersen: SH2, 10 m liggende 60 skud, 10 m stående 60 skud og 50 m liggende 60 skud.
  • Jens Frimann: SH1, 10 m liggende 60 skud, 10 m stående 60 skud, 50 m liggende 60 skud og helmach 50m 3 x40 skud liggende knælende og stående.
  • Jan Winther: SH1, 10 m liggende 60 skud og 50 m liggende 60 skud.
  • Kim Nyby: OL trap