Parasport Danmark logo hvid.png

Danske skytter imponerede ved World Cup

De danske skytter fortsatte med at imponere ved årets første World Cup i franske Châteauroux, hvor de stærke herrer vandt to holdmedaljer.

De danske herrer vandt to holdmedaljer. Fra venstre Jens Frimann, landstræner Jonas Jacobsson, Jan Winther og Kasper Lousdal.
De danske herrer vandt to holdmedaljer. Fra venstre Jens Frimann, landstræner Jonas Jacobsson, Jan Winther og Kasper Lousdal.

De danske landsholdsskytter fortsatte de gode takter fra marts måneds EM i Hamar, hvor Danmark med solide resultater og endda den første EM-medalje i 15 år blev det bedst placerede nordiske land.

Ved årets første World Cup, der fandt sted i Châteauroux i Frankrig, gjaldt det både medaljer og ikke mindst VM-billetter, ligesom de første kvotepladser til de Paralympiske Lege i Paris også skulle uddeles. Stævnet var det største World Cup-stævne i paraskydning nogensinde med deltagelse af mere end 50 nationer og flere end 250 deltagere, og hele verdenseliten var samlet i Frankrig.

Forrygende start
Og de danske skytter fik en flyvende start på stævnet, da Jan Winther, Jens Frimann og Kasper Lousdal havde indstillet sigtekornet helt rigtigt og skød sig til en fornem sølvmedalje for hold i 10 m luftriffel stående for herrer.
Allerede to dage senere viste de, at det ikke var en tilfældighed, da de tre skød sig til bronzemedaljen for hold i 10 m 60 skud med luftriffel. Også i den individuelle konkurrence i samme disciplin ville Jan Winther være med blandt de bedste, da han skød sig til en fornem fjerdeplads.

Det styrker naturligvis moralen og selvtilliden med hele to holdmedaljer, og rutinerede Jens Frimann er ikke i tvivl om, hvorfor det lykkedes:
– Det gør det fordi, vi har arbejdet hårdt, og så har vi et landshold, der er gode til at bakke hinanden op og hjælpe, hvor der er behov. Det gør, at man vi kæmpe lidt ekstra for det!

Imponerende international debut
De to nye skytter i landsholdssammenhæng, Buster Antonsen og Camilla Boel Nielsen, leverede begge særdeles flotte resultater, der lover godt for fremtiden. Buster Antonsen fik kæmpet sig til en plads i top 20 ud af 45 deltagere, og Camilla Boel Nielsen blev meget imponerende nr. 22 ud af 50 skytter.

Inden afrejsen til Frankrig var målet for landstræner Jonas Jacobsson og resten af det danske team at opnå de såkaldte MQS-krav – kvalifikationskrav – til hhv. VM i november og de Paralympiske Lege i 2024. Det mål blev indfriet for samtlige fem skytter. Det er ikke ensbetydende med kvalifikation til de store højdepunkter, men første skridt på vejen og et vigtigt delmål for skytternes langsigtede plan. Og det glæder naturligvis landstræner Jonas Jacobsson:
– Dette stævne har vist, der er stor fremgang for hele holdet, både i forhold til resultater, finalepladser og medaljer, men også at vi ser en udvikling hos atleterne, siger han og glæder sig samtidig over, hvor velfungerende den forholdsvis nysammensatte gruppe er.

 

Baggrund
Danmark stillede op ved World Cuppen med et stærkt hold med både erfarne og nye skytter i disciplinerne riffel og pistol:

  • Jens Frimann fra Nykøbing Falster Skytteforening - riffel
  • Kasper Lousdal fra Boddum-Ydby Skytteforening – riffel
  • Jan Winther fra Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening – riffel
  • Camilla Boel Nielsen – deltager i sit første internationale stævne og blev ved World Cup klassificeret i klassen SH2. Hun stillede op i 10 meter luftriffel både stående og liggende.
  • Buster Antonsen fra Skyttelauget Kgs. Lyngby – pistol (andet internationale stævne).