Parasport Danmark logo hvid.png

Danske paradressurryttere klar til EM

Den dobbelte verdensmester, Tobias Thorning Jørgensen, er sammen med hesten Jolene Hill blandt favoritterne i grad III ved EM i dressur og paradressur i Riesenbeck i Tyskland. Landstræner Astrid Gemal har udtaget fire ekvipager til EM, der finder sted i dagene 4.-9. september.

Den danske EM-trup er samlet på Blue Hors inden afrejsen til Tyskland. Bagerst fra venstre: Landstræner Astrid Gemal, Nicole Johnsen og Tobias Thorning Jørgensen. Forrest fra venstre: Pia Wulff Jelstrup, Renee Igelski, Line Thorning Jørgensen og team manager Anette Bruun Jensen.
Den danske EM-trup er samlet på Blue Hors inden afrejsen til Tyskland. Bagerst fra venstre: Landstræner Astrid Gemal, Nicole Johnsen og Tobias Thorning Jørgensen. Forrest fra venstre: Pia Wulff Jelstrup, Renee Igelski, Line Thorning Jørgensen og team manager Anette Bruun Jensen.

Den danske trup består af rutinerede og dygtige ryttere, men også ryttere og heste, som er nye i para-regi.

De udtagne danske ekvipager er:

  • Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill, Hejlsminde Rideklub, grad III (reservehest Blue Hors Zackorado)
  • Renee Igelski og Beyond Dreams, Kirstinelund Sportsrideklub, grad IV
  • Line Thorning Jørgensen og Blue Hors Zackzimo, Hejlsminde Rideklub, grad V
  • Nicole Johnsen og Moromax, Grønagergård Sportsrideklub, grad V

Reserve:

  • Pia Wulff Jelstrup og Zafira, Noa Rideklub, grad IV

Der har været kamp om pladserne, og at valget er faldet på netop disse ekvipager, tager udgangspunkt i hele årets formkurve samt august måneds internationale paradressurstævne i Vallensbæk, der på forhånd var udnævnt som et udtagelsesstævne.

Særligt store er forventningerne til den dobbelte verdensmester fra Herning sidste år – og paralympiske mester samt forsvarende europamester – Tobias Thorning Jørgensen:
– Tobias rider på sin guldhest, Jolene Hill, og har jo allerede vundet ’the tripple’ – PL-guld, VM-guld og EM-guld, så det bliver spændende, om han kan genvinde EM-titlen, lyder det fra landstræner Astrid Gemal.

Hun ser også frem til at se de øvrige danske ekvipager i Riesenbeck:

– Renee Igelski og Beyond Dreams er en særdeles rutineret ekvipage, som har redet masser af konkurrencer, men det er første gang, at hun er med på et mesterskabshold i paradressur. Hun har haft en forrygende sæson, og jeg håber, at de kan gøre det rigtig godt. Line Thorning Jørgensen er nok den mest erfarne paradressurrytter af dem alle med mange stævner og mesterskaber bag sig, men hun stiller denne gang op med en helt ny hest i mesterskabssammenhæng, nemlig Blue Hors Zackzimo, lyder det fra den danske landstræner.

Den sidste ekvipage er Nicole Johnsen og Moromax, der viste stor klasse ved sidste års VM i Herning med en top 5-placering individuelt og et stort bidrag til den danske sølvmedalje for hold.
– Hun har jo virkelig vist, at hun kan præstere ved de store mesterskaber, så det bliver spændende at følge hende også.

Pia Wulff Jelstrup, der er reserve, er ny i paradressursammenhæng og rider sin blot anden sæson, men er en rytter, som landstræneren forventer sig meget af i fremtiden.

Bootcamp på Blue Hors
Den danske EM-trup mødes allerede fredag den 1. september på Blue Hors for at forberede de sidste detaljer og styrke fællesskabet på holdet, inden de rejser til Tyskland.

Ved EM er Tobias Thorning Jørgensen den første dansker i konkurrence, når det tirsdag den 5. september gælder den individuelle konkurrence i grad III. De øvrige danskere har deres individuelle konkurrence i hhv. grad IV og V dagen efter, onsdag den 6. september. Torsdag og fredag afvikles holdkonkurrencerne, mens der lørdag afvikles freestyle i alle fem grader. Se link til hele programmet nedenfor.

Fakta om EM