Parasport Danmark logo hvid.png

Danske paradressurryttere dominerede i Kronenberg

Syv danske paradressurryttere var i weekenden 17.-19. juni til start ved det trestjernede internationale stævne i hollandske Kronenberg, og ud over en flot dansk sejr i holdkonkurrencen viste særligt Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen topklasse med seks sejre ud af seks mulige.

Tobias Thorning Jørgensen og Jolene var helt suveræne i Kronenberg. Arkivfoto: Lars Møller.
Tobias Thorning Jørgensen og Jolene var helt suveræne i Kronenberg. Arkivfoto: Lars Møller.

Stævnet i Kronenberg var den sidste mulighed for at vise sig frem for landstræner Astrid Gemal inden udtagelsen til det forestående VM på hjemmebane i Herning til august, og de danske ryttere forspildte ikke chancen.

I den individuelle konkurrence i grad III sejrede den dobbelte paralympiske guldvinder Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill, da de opnåede flotte 76,274 procent hele 3,5 procent bedre end andenpladsen. I samme klasse blev Karla Dyhm Junge med Miss Daisy placeret som nummer fem.

– Det er dejligt endeligt at være tilbage på stævnebanen igen, og Jolene gjorde det supergodt i dag og jeg er meget tilfreds med præstationen, sagde Tobias Thorning Jørgensen efterfølgende til ridehesten.com.

I grad II blev Katrine Kristensen og Gørklintgaards Quaters ridt bedømt til hele 77,121 procent, og de vandt dermed med over seks procent ned til andenpladsen.

Sejr i holdkonkurrencen
Lørdag formåede de danske ryttere at ride en samlet sejr i holdkonkurrencen hjem, efter at de samlet set red de bedste resultater hjem i konkurrencerne fredag og lørdag. Der var i alt ni nationer til start, heriblandt de regerende verdensmestre og paralympiske mestre fra Holland. De måtte dog kigge langt efter guldet, da det danske hold bestående af Line Munk Madsen og Loboss Donya, Katrine Kristensen og Gørklintgaards Quater, Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill og Renée Igelski med Beyond Dreams red sig til den samlede sejr. Den blev sikret, efter at Tobias Thorning Jørgensen vandt i grad III, Katrine Kristensen vandt i grad II og både Renée Igelski og Line Munk Madsen leverede fine præstationer i deres grader.

Sejre i kür
Søndag gjaldt det kürkonkurrencen, hvor fem danskere var kvalificeret. Og endnu engang var Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen helt i særklasse. Tobias Thorning Jørgensen og Jolene red i grad III til imponerende 81,722 procent. I samme klasse blev Karla Dyhm Junge placeret på fjerdepladsen med Kiss Daisy.

I grad II-rytternes kür blev Katrine Kristensen og Gørklintgaards Quaters ridt bedømt til flotte 78,289 procent, og hun sikrede sig dermed en overlegen sejr.

I grad I blev Line Munk Madsen og Loboss Donya nummer 7 med en bedømmelse på 71,222, mens Nichole Johnsen og Moromax blev nummer 7 i grad V med en bedømmelse på 71,742.

VM-udtagelse forude
Det bliver blandt de syv ekvipager, der var til start i Kronenberg, at landstræner Astrid Gemal skal sætte det hold, der skal repræsentere Danmark ved VM i paradressur i Herning til august.

Resultater fra stævnet i Kronenberg kan ses her.