Parasport Danmark logo hvid.png

Danske golfspillere dropper stor turnering i Asien

Coronavirus tvinger fire danske golfspillere til at melde afbud til Macau Golf Masters, der er en af sæsonens helt store turneringer for spillere med udviklingshandicap, autisme og lignende diagnoser. Turneringen afvikles i slutningen af april i Kina.

Danske golfspillere dropper stor turnering i Asien
Jonas Lolk (Mølleåen GK) er blandt de danske spillere, der må droppe turneringen i Kina. Foto: Jesper Hviid

Afbuddet er særligt ærgerligt, da de danske spillere tidligere har klaret sig vældig godt i turneringen i Macau, hvor hele deltagelsen - bortset fra flybilletten - er finansieret af sponsorer. Billetterne blev derfor hurtigt reserveret, og truppen kunne se frem til noget af en drømmetur med VIP-service, 5-stjernet hotel og spil på en superlækker golfbane.

Alligevel var et afbud den eneste vej at gå set i lyset af udbruddet af coronavirus i Kina, konstaterer Dansk Golf Unions paragolf-konsulent Jesper Hviid.

- Vi er naturligvis utroligt kede af det på spillernes vegne. De har med god grund set frem til en stor oplevelse, men vi mener, at det vil være uforsvarligt at sende truppen afsted under de omstændigheder, som coronavirusset har forårsaget. Vi håber, at der i stedet kommer en ny invitation i 2021, siger han.