Parasport Danmark logo hvid.png

Dansk VM-bronze i paracykling

Tricykelrytter Emma Lund kørte sig natten til søndag på podiet i linjeløbet ved 2022 UCI Para-cycling Road World Championships i Baie-Comeau, Canada.

Emma Lund (tv.) på podiet med bronzemedaljen om halsen ved VM i paracykling 2022.
Emma Lund (tv.) kronede en fantastisk debutsæson på landsholdet med VM-bronze.

VM blev kørt på en kuperet rundstrækning af 9.45 km, og på den sidste af fire omgange lykkedes det 25-årige Emma Lund at hægte den mangedobbelte australske verdensmester Carol Cooke af og sikre sig en flot bronzemedalje i T2-klassen. Der var henholdsvis guld og sølv til den tyske duo Jana Majunke og Angelika Dreock-Käser, der kom i mål lige knap tre minutter før danskeren.

- Wow, jeg er bare overlykkelig. Det er mit første VM, og nu står jeg med en medalje. Det er fantastisk, siger Emma Lund, der har kørt en forrygende sæson. Tidligere i 2022 har hun bl.a. vundet bronze ved EM og i en afdeling af UCI’s Para-cycling World Cup.

Parasport Danmarks landstræner Jesper Hvalsøe glæder sig over resultatet og ser en lovende fremtid for den unge rytter fra Roskilde Cykelklub.

- Emma kørte et godt disponeret VM-løb, hvor hun fulgte den plan, der var lagt, og kørte sig helt ud. Set i lyset af, hvad hun på bare hendes første år med landsholdet har opnået, tegner fremtiden meget spændende. Hun er konsekvent med blandt de fem, der kæmper om podiet, og ved VM har hun vist, at hun ikke er lagt fra dem, der stadig er lige foran hende. Så nu er det bare hjem og få trænet endnu mere, siger Jesper Hvalsøe.

Tidligere på ugen blev Emma Lund nr. 4 på VM-enkeltstarten i Baie-Comeau, mens den anden danske VM-deltager, Martin Heggelund, tager fra Canada med en 14. plads på enkeltstarten og en 11. plads i linjeløbet – ligeledes i klasse T2.

Begge ryttere er tilbage i Danmark onsdag.

Følg det danske landshold i paracykling på Facebook her.