Parasport Danmark logo hvid.png

Paragolf-touren i Danmark er i gang igen

Paragolfen i Danmark er ved at vende tilbage til normalen, efter at årets første match på paragolf-touren blev afholdt i Nyborg den 25. juli.

Troels Højbjerre, som er én af de spillere der indgår i paragolf-landsholdstruppen.
Troels Højbjerre er en af de spillere der indgår i paragolf-landsholdstruppen.

Paragolfen i Danmark er så småt ved at vende tilbage til normalen efter nedlukningen på grund af Covid-19. Den planlagt paragolf-tour 2020 skulle oprindeligt bestå af seks matcher samt Dansk Golf Unions DM. Touren er nu startet op igen, dog i en mindre udgave af den planlagte, da nedlukningen har ført til aflysninger af matcherne i Trelleborg, Nordborg og på Bornholm. 

Årets første turnering endte derfor med at blive matchen i Nyborg, der blev afholdt den 25. juli. Her mødte 32 paragolfspillere op i Sct. Knuds Golf Klub, hvor der skulle dystes i tre rækker: En A-række for fysisk handicappede, en B-række for spillere med et udviklingshandicap, samt en række for ikke-handicappede ledsagere og klubmedlemmer. 

I forbindelse med afviklingen af årets første golfmatch udtaler Dansk Golf Unions paragolfkonsulent Jesper Hviid:

- DGU opererer i år med en para-landsholdstrup på tolv spillere og otte af dem deltog i Nyborg, hvilket vi er meget tilfredse med. På grund af Covid-19-relaterede aflysninger så har vi i år justeret vores fokus og prioritering i forhold til internationale turneringer. Derfor er blikket især rettet mod matcher i Danmark og ikke mindst EM i 2021.


Vinderne af matchen i Nyborg

A-række: Niels Hansen fra Nordborg GK 39 p. 

B-række: Troels Højbjerre fra Helsingør GC 34 p. 

C-rækken: Guido Hansen Skive GK 44 p.

Se den samlede resultatliste her.

 

Den resterende del af paragolf-touren 2020 består af følgende turneringer:

  • Match i Brande den 8. august
  • Match på Møn den 22. august
  • Dansk Golf Unions DM den 26. - 27. september i Hørsholm Golf