Parasport Danmark logo hvid.png

Dansk europarekord ved World Series i Berlin

Parasvømmer Amalie Vinther satte europarekord i 800 m fri ved World Series-stævnet i Berlin i den forgange weekend – hun fik dog kun lov til at beholde den i ti minutter. De øvrige danske svømmere viste også fine takter.

 Dansk europarekord ved World Series i Berlin
Amalie Vinther satte europarekord i 800 m fri. Desværre blev den slået allerede i det efterfølgende heat af en fransk svømmer. Arkivfoto.

Med tiden 10.50,26 forbedrede Amalie Vinther sin egen rekord med 7 sekunder og satte derfor også dansk rekord. Rekorden fik hun dog kun lov at beholde i 10 min, da den blev slået i heatet efter.
Også Laura Martens Christensen gjorde en god figur, da hun satte dansk rekord i 50 ryg med tiden 0.39,08.

Fire danske svømmere til start
Det danske hold bestod i alt af fire svømmere. De tre VM-kvalificerede; Niels Korfitz Mortensen, Amalie Vinther og Laura Martens Christensen samt Emma Oldager, som også var med ved det seneste World Series-stævne.

Det blev til flere fine præstationer fra de danske svømmere. Niels Korfitz Mortensen svømmede sig til tre finaler i 100 m ryg, 100 m fly og 50 m ryg, mens Amalie Vinther svømmede sig i finalen i 400 m fri. Ud over rekorderne blev det også til personlig rekord af Emma Oldager i 100 m fri.

Landstræner Bjarne Kragh var godt tilfreds med de danske præstationer:
- Det er positivt, at flere af svømmerne har svømmet hurtigere end deres VM-kvalifikationstider. Selv om der ikke var deltagelse af alle de bedste svømmere i verden, så bliver vores egne svømmere fint placeret, når man kigger på rene klassifikationer. World Series-finaler svømmes efter 1000 point-systemet, så derfor bliver finaledeltagelse sværere. Så at vi har svømmere med i finalerne er meget positivt.