Parasport Danmark logo hvid.png

Dansk EM-bronze i kørestolsrugby

Det danske landshold i kørestolsrugby tog til Paris med målsætning om at vinde EM-titlen, men det blev det bronzemedaljer for holdet, der dog kan tage både vigtig læring og positiv udvikling med hjem.

Det danske landshold i kørestolsrugby vandt bronze ved EM i Paris. Foto: Laurent Bagnis.
Det danske landshold i kørestolsrugby vandt bronze ved EM i Paris. Foto: Laurent Bagnis.

Det danske landshold i kørestolsrugby sluttede flot af ved EM i Paris, hvor Tyskland blev besejret 58-52 i bronzekampen. Hjemmeholdet Frankrig vandt overraskende EM-titlen ved at slå Storbritannien 44-43 i finalen.

Med sejren fik Danmark en god afslutning på EM-turneringen, der har budt på op- og nedture. Resultatet var ikke, hvad holdet på forhånd havde håbet på, men der er også positive ting at bygge videre på.
– Vi kom her for at vinde, så det er skuffende at få bronze. Men i det store billede har vi fået afklaret nogle ting og tager megen vigtig læring med herfra. Vi har blandt andet arbejdet meget med at få vores balancerede opstillinger mere i spil, og de har gjort det rigtig godt hernede. De udfordringer, vi har, har vi fuldt fokus på i de kommende måneder, hvor vi heldigvis kommer til at spille flere kampe. Det er det, holdet har brug for, så vi står stærkest muligt ved VM i oktober, siger assistenttræner Thor Rønn Johansson.

Sebastian Frederiksen i kamp mod Tyskland.

Andenplads i puljen
Danmark startede turneringen med en klar sejr over Rusland på 62-45, inden de senere europamestre fra Frankrig ventede i den anden kamp. En på mange måder interessant kamp, da de to hold plejer at spille meget tætte kampe. Desværre fik Danmark en skidt og nervøs start på kampen mere flere turnovers, og det kostede en fransk føring på fire-fem mål, som danskerne aldrig formåede at indhente. Kampen endte med fransk sejr 50-46. I den sidste kamp i gruppespillet viste de danske spillere høj moral, spillede disciplineret og slog overbevisende Schweiz med 63-37.

Dermed tog Danmark andenpladsen i pulje A, og så ventede Storbritannien i semifinalen. Endnu en svær opgave, og de paralympiske mestre sad på det danske hold fra starten af opgøret. Som i opgøret mod Frankrig fik Danmark igen en skidt start og kom hurtigt bagud, og trods flot fight lykkedes det ikke at indhente den britiske føring. Danmark måtte se sig slået 48-55.

Bronzekampen blev et opgør med vores tyske naboer. Danmark fik igen en lidt skidt start, men spillerne formåede at hive sig selv op og komme tilbage og dominere kampen, og med en sikker sejr på 58-52 var bronzemedaljerne i hus.
– Vi fik igen en dårlig start – det var, som om vi ingen energi havde i begyndelsen af kampen. Dejligt at se, at det lykkes at komme tilbage i kampen og vende det til en sejr, sagde Mikkel Schöttel, der var en af de bedste danske spillere i kampen og i turneringen i det hele taget.

De franske værter vandt overraskende guldet ved at slå de paralympiske mestre fra Storbritannien med 44-43 i finalen.

De fem bedste hold ved EM – Frankrig, Storbritannien, Danmark, Tyskland og Schweiz – kan nu rette fokus mod VM i Vejle til oktober.

 

VM i kørestolsrugby i Vejle

Verdens 12 bedste kørestolsrugbynationer brager sammen i DGI Huset Vejle fra 10.-16. oktober 2022, når Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Parasport Danmark er værter for World Wheelchair Rugby World Championship.

I Vejle får holdene de bedst tænkelige rammer. Med placeringen i DGI Huset får spillerne optimale faciliteter, da tilgængeligheden er i top, og indkvarteringen kan foregå i umiddelbar nærhed på Vejle Center Hotel. Samtidig er placeringen centralt i byen optimal for både deltagere og for byens borgere, der får lov at tage del i en unik sportsbegivenhed. At byens borgere bakker op om parasporten har de tidligere vist senest ved EM-slutrunden i 2019, hvor der var udsolgt på lægterne i Spektrum, da Danmark tog en flot sølvmedalje.

Læs mere og køb billetter allerede nu på VM-hjemmesiden www.2022wrwc.com
Følg også forberedelserne på Facebook-siden 2022 Wheelchair Rugby World Championship og på det danske landsholds Facebook-side.