Parasport Danmark logo hvid.png

Dansk deltagelse ved internationalt stævne

Efter måneder uden international stævneaktivitet stiller diskoskaster Ronni Jensen nu op ved et stævne i Polen, hvor han vil forsøge at komme nærmere en plads ved de Paralympiske Lege i Tokyo.

Ronni Jensen ved EM i para-atletik i 2018. Foto: Karl Nilsson.
Ronni Jensen har deltaget ved de Paralympiske Lege i både både 2012 i London og i 2016 i Rio. Nu jagter han en billet til legene i Tokyo næste år. Arkivfoto: Karl Nilsson.

Alle internationale parasportsstævner verden over har været aflyst i månedsvis på grund af den globale coronakrise, og der er desværre stadig lang vej til en normalisering. Men enkelte steder er man begyndt at åbne lige så stille op – et af dem er i Krakow i Polen, hvor der afvikles 48th Polish Open Para Athletics Championship fra den 21.-23. august.

Går efter high performance-krav
På grund af coronasituationen forventes der ikke meget stor international deltagelse, men for den danske diskoskaster Ronni Jensen er det imidlertid heller ikke så afgørende. Han skal i Polen forsøge at kaste så langt, at han klarer det såkaldte high performance-krav, som kan bringe ham i spil til et wild card til de Paralympiske Lege i Tokyo næste år.

High performance-kravet er 45,46 m, og Ronnis personlige rekord er 48,40 m. Hans sæsonbedste er 38,83 m, men der har også kun været meget få muligheder for at konkurrere i år. Ronni har heldigvis haft fine muligheder for at træne både kast og styrke under corona-nedlukningen, hvor han har haft adgang til kastegården i Aarhus, og forhåbentlig kan det bringe ham tættere på en billet til Tokyo i 2021.

Følg Ronni Jensen på Facebook her.