Parasport Danmark logo hvid.png

Danmark jagter stort resultat ved EM i kørestolsrugby

Det danske landshold, der er forsvarende EM-sølvvindere fra Vejle i 2019, er klar til holdets første turnering siden de Paralympiske Lege i Tokyo. EM, der afvikles i Paris, er samtidig et vigtigt skridt i forberedelserne til VM i Vejle til oktober.

Kørestolsrugbylandsholdets Mark Peters har bolden foran en fransk spiller. Foto: Lars Emil Egeberg Simonsen
Mark Peters og Danmark har revanche til gode mod Frankrig, der sendte holdet ud af kørestolsrugbyturneringen ved de Paralympiske Lege i Tokyo. Foto: Lars Emil Egeberg Simonsen

Med et års forsinkelse grundet coronapandemien tørner Europas otte bedste kørestolsrugbynationer i denne uge sammen i kampen om EM-titlen og fire billetter til efterårets VM-slutrunde i Vejle. Paris, der i 2024 er værtsby for PL, øver sig på den opgave ved at lægge faciliteter til et mesterskab, der på forhånd ligner en kamp mellem hjemmeholdet Frankrig, de forsvarende mestre fra Storbritannien og Danmark.

Landstræner Jason Regier, der har stået i spidsen for Danmark siden 2016, sigter højt.

-  Vores mål er at vinde EM. Spillerne var trætte og udmattede efter PL i Tokyo, men er nu på vej tilbage i form. Vi glæder os meget til at tage fat på EM, der er starten på et forrygende år afsluttende med VM i Vejle, siger han.

Danmark, der aldrig tidligere har vundet EM-guld, men to gange er blevet nr. 2, skal i det indledende gruppespil op mod Frankrig, Schweiz og Rusland, mens Storbritannien, Tyskland, Polen og Holland tørner sammen. De to bedste hold fra hver pulje går videre til semifinalerne.

Udover et stort resultat håber Jason Regier, at flere af de danske lineups har udviklet sig efter Tokyo-legene, så holdet i mindre grad er afhængigt af de største profiler.

- Leon, Mark og Sebastian har gjort det rigtig godt i vores høj-lav-point-kæder. Vi vil se, om vores balance-kæder med Kristian og Mikkel har udviklet sig, og om Morten og vores Aarhus-spillere fortsætter med at udvikle sig, lyder det fra landstræneren.

Danmark åbner EM tirsdag den 22. februar mod Rusland. Det er første møde mellem de to nationer, og kampen kan ses her: https://app.sportall.tv/sportitemset/6203c6e33562ccd0eecbcc67

Det danske landshold har forberedt sig på EM på Musholm, der er nationalt træningscenter for kørestolsrugby og hovedsponsor for det danske landshold.

Den danske EM-trup
Morten Elmholt
Klasse: 3,0
Klub: Aarhus Burnouts

Mark Peters
Klasse: 3,5
Klub: Parasport Frederiksberg Falcons

Kristian Bak Eriksen
Klasse: 2,0
Klub: Parasport Frederiksberg Falcons

Sofie Skoubo
Klasse: 0,5
Klub: Aarhus Burnouts

Leon Jørgensen
Klasse: 3,0
Klub: Parasport Frederiksberg Falcons

Kurt Busk
Klasse: 0,5
Klub: Parasport Frederiksberg Falcons

Sebastian Frederiksen
Klasse: 3,5
Klub: Parasport Frederiksberg Falcons

Mikkel Schöttel
Klasse: 2,0
Klub: Aarhus Burnouts

Kaare Momme Nielsen
Klasse: 1,5
Klub: Aarhus Burnouts

Jakob Mortensen
Klasse: 3,0
Klub: Aarhus Burnouts

Thomas Pagh
Klasse: 0,5
Klub: Parasport Frederiksberg Falcons

Jesper Krüger
Klasse: 1,0
Klub: Aarhus Burnouts

Følg de danske spillere på Facebook-siden Wheelchair Rugby Denmark

VM i kørestolsrugby i Vejle
Verdens 12 bedste kørestolsrugbynationer brager sammen i DGI Huset Vejle fra 10.-16. oktober 2022, når Vejle Kommune, Sport Event Denmark og Parasport Danmark er værter for World Wheelchair Rugby World Championship.

I Vejle får holdene de bedst tænkelige rammer. Med placeringen i DGI Huset får spillerne optimale faciliteter, da tilgængeligheden er i top, og indkvarteringen kan foregå i umiddelbar nærhed på Vejle Center Hotel. Samtidig er placeringen centralt i byen optimal for både deltagere og for byens borgere, der får lov at tage del i en unik sportsbegivenhed. At byens borgere bakker op om parasporten har de tidligere vist senest ved EM-slutrunden i 2019, hvor der var udsolgt på lægterne i Spektrum, da Danmark tog en flot sølvmedalje.

Læs mere og køb billetter allerede nu på VM-hjemmesiden www.2022wrwc.com