Parasport Danmark logo hvid.png

Daniel Wagner slutter vinter-PL i top-10

Danmarks enlige PL-deltager kørte sig til en godkendt 9. plads i banked slalom og er nu færdig i PyeongChang, hvor der er afslutningsceremoni på søndag

Daniel Wagner slutter vinter-PL i top-10
Daniel Wagner i aktion i banked slalom. Foto: Joel Marklund for OIS/IOC

Danmarks enlige PL-deltager kørte sig til en godkendt 9. plads i banked slalom og er nu færdig i PyeongChang, hvor der er afslutningsceremoni på søndag.

Daniel Wagner var på en vanskelig opgave, da snowboard-konkurrencerne i PyeongChang fredag sluttede af med disciplinen banked slalom. Efter et par dage med mildt vejr og regn var frosten kommet retur, og det gjorde, at banen var hård og ujævn. Ikke lige danskerens kop te.

- Det påvirkede mig ret meget. Det var en ren bobslædebane at køre på, og jeg følte, at jeg blev kastet lidt rundt. I nogle dele af løbet var det egentlig ikke mig, der styrede, jeg var bare en tur på banen, siger Daniel Wagner.

Alle fik tre gennemløb på den svære bane, og danskeren var nede at bide i sneen i hvert forsøg. Hurtigst var han på første tur, som han gennemførte i tiden 1:07.24 – godt 15 sekunder langsommere end dagens vinder i klassen for benamputerede atleter, amerikanske Noah Elliott.

- Jeg er tilfreds nok med placeringen, men jeg er lidt ærgerlig over, at jeg ikke føler, at jeg fik kørt et godt løb i dag. Jeg ville gerne have været under et minut eller lidt tættere på nordmanden, siger Daniel Wagner med henvisning til sin norske konkurrent Kristian Moen, der sluttede som nr. 7 af de 13 deltagere i SB-LL1.

Tilfreds elitechef

Chef de mission Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark, er dog ovenud tilfreds med, hvad Danmarks enlige atlet har præsteret i Sydkorea ved sit førte vinter-PL.

- Daniel Wagner har repræsenteret Danmark på fornem vis. Han er lykkedes med sin sportslige målsætning om at køre i top 10 i begge snowboard-discipliner, og han skal være stolt af sin indsats. Jeg er overbevist om, at Daniel er en inspiration for mange mennesker, og at hans deltagelse i vinter-PL har været med til at åbne nogle øjne for, hvad der kan lade sig gøre, siger Michael Møllgaard Nielsen, der overværede dagens løb i selskab med Danmarks ambassadør i Korea, Thomas Lehmann, og direktør i Pressalit Dan Boyter.

Søndag den 18. marts er der afslutningsceremoni på det olympiske stadion i PyeongChang.

Se Daniel Wagners første gennemløb her.

 

Resultater

Banked slalom, SB-LL1, mænd:

1 Noah Elliott, USA 0:51.90

2 Mike Schultz, USA 0:53.42

3 Bruno Bosnjak, Kroatien 0:54.08

9 Daniel Wagner, Danmark 1:07.24

 

label