Parasport Danmark logo hvid.png

Dan Cup blev første post-coronastævne i kørestolsrugby

I weekenden blev der igen spillet kørestolsrugby i Danmark efter en rigtig lang coronapause. Samtidigt var det også første stævne for flere af de hjemvendte landsholdsspillere efter de Paralympiske Lege i Tokyo.

God stemning til kørestolsrugby-stævnet Dan Cup 2021. Fotograf: Mikael Rosenkilde
God stemning til kørestolsrugby-stævnet Dan Cup 2021. Fotograf: Mikael Rosenkilde

Valhalla Warriors var værter for stævnet Dan Cup, hvor der blev lavet mixhold bestående af spillere fra de forskellige klubber på kryds og tværs. Jesper Overgaard fra Odense-klubben er tilfreds med fremmødet, hvor der dukkede 14 spillere op, og der blev spillet en masse god kørestolsrugby.

- Det var en fremragende dag med nogle skønne mennesker, der blev hygget og nogle af landsholdsspillerne fik også fortalt et par røverhistorier fra Tokyo, siger Jesper Overgaard, der er en rutineret spiller.

For Frederiksberg-spiller Morten Andersen, der blot har trænet to gange i sin nye klub på Frederiksberg, var stævnet i Odense til gengæld en helt ny og positiv oplevelse.

- Det var en helt igennem vellykket dag. Der var en god stemning, hvor alle var på bølgelængde, og der blev snakket på kryds og tværs af niveau. Vi spillede mix, hvor alt fra helt utrænet som mig selv til landsholdsspillere spillede sammen. Jeg følte mig virkelig velkommen, og alle synes, det var fedt, jeg var med, trods det kun var tredje gang, jeg sad i en rugbykørestol, lyder det fra debutanten.

Officials fik også trænet
Danmark er i 2022 værter for verdensmesterskabet i kørestolsrugby i uge 41, og derfor var der også nye dommerbordaspiranter med ved stævnet. Carina Jørgensen, som er sportslig ansvarlig for dommerbordene til VM, er begejstret:
- Det gik bare så godt. Der var god stemning, og de fem nye officials havde gåpåmod og var interesserede. Og de tilkendegav i slutningen af dagen, at det havde været sjovt, og at de helt sikkert var klar på mere. De var alle engagerede og superskarpe til at opfange reglerne, siger hun.

Odense var efter stævnet positiv overfor flere stævner i fremtiden og håber, at der vil være endnu flere spillere med næste gang. Næste store stævne er forbundsmesterskabet i Viborg den 30.-31. oktober.

Kom til kørestolsrugby
Hvis du er interesseret i at se om kørestolsrugby er noget for dig, så tag til en træning i en klub nær dig: parasport.dk/idraetter/koerestolsrugby/

Findes der ikke en klub nær dig, så skriv til idrætskonsulent Torben Hahn Nygaard på thn@parasport.dk, da Parasport Danmark har brug for viden om, hvor der kan være interesserede spillere nok til at starte nye klubber.

Læs mere om VM i kørestolsrugby i Vejle på den officielle hjemmeside.