Parasport Danmark logo hvid.png

Dagen der gik til Special Olympics Idrætsfestival 2024

Få seks highligts fra festivaldagen i Frederikshavn. Den har budt på alt fra fantastisk engagement blandt de frivillige, brandalarm i Arena Nord der skabte spænding, en masse sportsglade atleter og meget, meget mere.

Dagen der gik til Special Olympics Idrætsfestival 2024
Fællesbillede af fodboldholdene. Foto: Niklas Thim

Lions Danmark donerer penge til Special Olympics Idrætsfestival
Den generøse donation kommer fra Lions Danmarks klubber, der landet over har samlet ind. Lions Danmarks støtte gør det muligt for sundhedsprogrammet, Healthy Athletes, at fortsætte med at tilbyde gratis sundhedstjek og rådgivning til atleter, hvilket er med til at forbedre livskvaliteten og præstationer. Donationen styrker Parasport Danmarks indsats for at skabe flere muligheder for atleter med handicap, gennem sport og fællesskab.

Egon Bjørn Andersen, kommende guvernørrådsformad for Lions Danmark, var til stede i Frederikshavn for at overrække donationen til Parasport Danmarks bestyrelsesformand John Petersson.

- Formålet med Lions er, at vi skal hjælpe nogen der har behov for at få hjælp. Det er fantastisk at der er en organisation som Parasport Danmark, der i samarbejde med andre organisationer, kan lave et arrangement som dette. Dertil at der er så mange frivillige, som vil støtte op om arrangementet, sagde Egon Bjørn Andersen.

En kæmpe tak til Lions Danmark for deres flotte støtte. Sammen kan vi fortsætte med at gøre en forskel, og sikre at alle atleter får de bedste forudsætninger for succes – både i og uden for sporten.

Egon Bjørn Andersen overrækker donationen til John Petersson. Foto: Parasport Danmark
Egon Bjørn Andersen overrækker donationen til John Petersson. Foto: Parasport Danmark

Sportsglade atleter
I dag har Frederikshavn summet af liv og aktivitet, hvor idrætsgrenene var været i gang over hele byen! Al den nervøsitet, som trænere og atleter har haft, forsvandt hurtigt, og alle nød vejret og den gode stemning.

Ude på idrætsstederne har humøret været højt og den gode stemning har smittet af på sporten. Udover at atleterne har ydet deres bedste, så har de også udvist en fantastisk sportsånd!

Store smil i Boccia-hallen. Foto: Niklas Thim
Store smil i Boccia-hallen. Foto: Niklas Thim

De var været glade, samarbejdet og bakket hinanden op, også selvom de har været konkurrenter. Atleterne har heppet hinanden i mål, og rakte en hånd ud, hvis en medspiller var faldet eller var i dårligt humør. Denne ånd af sammenhold og gensidig støtte falder lige i tråd med Special Olympics´ værdier, hvor vi ikke er her for at vinde, men for at have der sjovt med hinanden og den idrætsgren som man udøver.

Udover atleterne, så har trænerne også udvist stort overskud og kampgejst, hvis holdet eller atleten havde mistet modet. Trænerne lærer atleterne at sige pyt med dårlige resultater, og roser atleterne, når de klarer sig godt.

Glad atlet, der har vundet guld. Foto: Parasport Danmark
Glad atlet, der har vundet guld. Foto: Parasport Danmark
Fællesskabet er stort. Foto: Niklas Thim
Fællesskabet er stort. Foto: Niklas Thim

Fantastiske ildsjæle
Udover festivalens helt igennem fantastiske atleter, er det vigtigt at påpege at intet af dette ville være muligt uden de fantastiske frivillige. De ses på alle festivalens lokationer, og står klar til at hjælpe med stort og småt.

En af de frivillige er Carsten Nystrup, der er ansvarlig for floorball på festivalen. Carsten arbejder til hverdag som politibetjen,t i Herning. Og selvom arbejdet, med nattevagter, skal passes har det stadig været muligt at finde Carsten Nystrup i Floorballhallen hele lørdagen.

- Jeg betragter det lidt som et arbejde, og det er jo fordi at jeg godt kan lide det. Der er så meget livsglæde ved de atleter der er med til det her arrangement, og det er helt klart noget af det der gør det muligt for mig at holde mig vågen i dag, siger Carsten Nystrup.

Så kunne man forestille sig, at Carsten Nystrup skal direkte hjem og sove – men nej. Der er endnu en nattevagt i Herning der skal passes, inden det hele går i gang i Frederikshavn igen i morgentidlig.

To ildsjæle i Informationen. Foto: Parasport Danmark
To ildsjæle i Informationen. Foto: Parasport Danmark

Arena Nord fik besøg af brandbilen
Midt i de sportslige festligheder, i Arena Nord, gik brandalarmen pludseligt. De forskellige sportslige arrangementer blev roligt fløjtet til pause, og alle i Arena Nord blev bedt om at forlade bygningen. Alt dette skete stille og roligt. Her var der dømt tid til, at tage en slapper med sit hold i solen – og mulighed for en tiltrængt pause.

Brandbilen kom kørende til den rolige parkeringsplads, hvilket var en fed oplevelse for mange af deltagerne. Brand var der heldigvis ikke at lugte eller se nogen steder – måske var det en planlagt pause fra festivalarrangørerne. Efter et lille stykke tid blev Arena Nord åbnet op igen, og de glade atleter kunne fortsætte konkurrencerne. Nu med et ekstra minde fra festivalen i Frederikshavn.

Pickleball i pausen
Ud over de 12 forskellige sportsgrene, som der dystes i hen over weekenden, har der i dag været gang i Pickleballbanerne ved Arena Nord. En aktivitet der har kunnet fjerne fokus fra evt. nederlag og skabe fællesskab og grin internt blandt holdene, men også eksternt holdene imellem.Holdbillede med René. Foto: Parasport Danmark
Holdbillede med René. Foto: Parasport Danmark
Spillet i fuld gang. Foto: Parasport Danmark
Spillet i fuld gang. Foto: Parasport Danmark

Lasse Højstrup Sørensen, fra Pickleshoppen, har stået for bat og bolde til dagens arrangement. Derudover var hans kollega, René, på pletten under hele arrangementet. Her fik han introduceret reglerne, og spillet med og mod atleterne.

Fest, farver og fællesskab

I mange af de sportslige konkurrencer er turneringerne slut, og dem der endnu ikke er afsluttet, er blevet sat på pause indtil i morgentidlig. Det er der en helt speciel grund til. For nu er det tid til fest!

1200 atleter og trænere, samt festivalens idrætsansvarlige, har skiftet sportstøjet ud med farvestrålende tøj, solbriller og blomsterkranse om halsen – der er nemlig dømt den helt store Hawaii-fest i Arena Nord.

 

Folk har sat sig til bords. Foto: Niklas Thim
Folk har sat sig til bords. Foto: Niklas Thim

Klubberne har fået tildelt pladser, så de er sikret at sidde med deres egen klub under middagen, og kan fyre den af med de resterende efterfølgende. Når den lækre 3-retters menu er færdig, fyrer Version 1.0 op for festen, med en masse gode sange. Og mon ikke der ender et par stykker eller 10 på dansegulvet.

Version 1.0 på scenen. Foto: Parasport Danmark
Version 1.0 på scenen. Foto: Parasport Danmark