Parasport Danmark logo hvid.png

Corona udfordrer KIFU’s jubilæumssæson

Med nedlukning og restriktioner der hele tiden forlænges, har det været umuligt for Københavns Idrætsforening for Udviklingshæmmede (KIFU) at fejre deres 30-års jubilæum, men der er lagt store planer for revanche i 2021.

Corona udfordrer KIFU’s jubilæumssæson

KIFU er Danmarks største idrætsforening for personer med et udviklingshandicap, og foreningen har arbejdet sammen med Parasport Danmark i flere årtier. I denne sæson kan KIFU fejre 30-års jubilæum, mere specifikt var det den 24. november 2020, at foreningen rundede tre årtier. Det er et hjørne, som foreningen har set frem til at runde.  

 - Vi er meget stolte over, at KIFU kan fejre 30 års jubilæum denne sæson. Det har kun været muligt med den store opbakning, som vi har fået fra vores medlemmer, pårørende, frivillige og samarbejdspartnere, fortæller Tanja Vestergaard, der er idræts- og frivilligkoordinator hos KIFU.

Selvom COVID-19 og nedlukning af idrætten har kastet en lang skygge over første del af KIFU’s egen jubilæumssæson, så er foreningen stadig positive og ser frem mod den fejring, som er blevet gemt til 2021.

 - Så snart restriktionerne tillader det, skal vi i gang med at træne igen. Vores kæmpe jubilæumsfest, som skulle være afholdt sidste år, er rykket til august, og vi ser frem til at kunne give vores medlemmer og frivillige en stor fest med masser af sjov, musik og dans, fortæller Tanja Vestergaard om KIFU’s planer for året.  

Planerne om fest, fejring og en masse idræt fylder meget hos KIFU, og særligt også hos klubbens medlemmer, der snart har været længe væk fra sportshallerne og det sociale i klubben på grund af nedlukningen.

 - Jeg kan ikke beskrive, hvor meget vi glæder os til at se vores medlemmer igen. Det har været en helt anderledes sæson, og det er tydeligt at vores medlemmer savner, at komme til den ugentlige træning. De savner hinanden, de savner deres trænere, de savner at bevæge sig og de savner at være sociale. Der er mange medlemmer, der ringer ind til os på ugentlig basis, bare lige for at sige hej og få en hyggelig snak. Så vi glæder os alle sammen til at komme i gang igen, siger Tanja.

Udover en fejring af den runde fødselsdag, er håbet hos KIFU, at dette år også bringer normaliteten med sig, så idrætten kan komme i fokus igen.

 - Vi ser frem til en normal hverdag, hvor man kan tage til idræt uden at skulle bekymre sig om sygdom, afstandskrav og restriktioner. Mange af vores medlemmer er særligt udsatte, og skal derfor passe ekstra meget på sig selv. Vi ser også frem til, at vores stævnespillere kan komme afsted igen. Deres ture sammen med deres holdkammerater og trænere betyder rigtig meget for dem.

Tanja Vestergaard fremhæver særligt en ting, som hun håber, at 2021 vil bringe med sig:

 - Vi ser frem til, at vi kan kramme igen! Alle medlemmerne har været vildt gode til at lære, hvordan vi kan hilse på alternative måder, men vi er en forening, der elsker at kramme.