Parasport Danmark logo hvid.png

Cathrine Rosengren udtaget til de Paralympiske Lege

Når de Paralympiske Lege går i gang til sommer, bliver det med stærk dansk repræsentation i badminton, der er på det paralympiske program for første gang. Cathrine Rosengren hører til i den internationale top, og målet er klart: At kæmpe for en medalje til Danmark.

Cathrine Rosengren udtaget til de Paralympiske Lege
Foto: BESTSELLER for DIF og Team Danmark

- Det er en helt vild følelse at være udtaget. Den eneste grund til, at jeg startede med at spille badminton, var for at kvalificere mig til PL. Det er en megafed følelse og helt fantastisk, fortæller Cathrine Rosengren, der netop er blevet udtaget til de Paralympiske Lege (PL) i Tokyo.

Går efter toppen
Badminton er med for første gang på det paralympiske program, og Cathrine Rosengren, der blev europamester i 2016 og 2018, er klar til at være med helt fremme:
- Jeg vil rigtig gerne være med, hvor det er sjovt at spille om medaljer. Jeg har et klart mål om at komme hjem med en guldmedalje. Det kommer til at blive hårdt, men det er ikke umuligt, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for, at det kommer til at ske. Jeg skal møde de samme tre-fire spillere, som jeg har stået i finalerne med gennem de seneste par år. Det bliver forhåbentlig os fire, der igen skal kæmpe om medaljerne, forklarer Cathrine Rosengren, der ikke kun glæder sig til det sportslige, men også til at være en del af en stor dansk trup.

En del af et hold
- Det er megastort. Det er virkelig fedt at være en del af et hold. Jeg skal ikke kun spille for mig selv, men for hele Danmark – det er megastort og alt for fedt. Det plejer ofte kun at være mig selv, der er afsted, så det bliver virkelig fedt at være en del af et hold, fortæller en Cathrine Rosengren, der nu kan glæde sig til den helt store scene i Tokyo til sommer.

Det er første gang, at DIF har det operationelle ansvar for de danske atleters deltagelse ved de Paralympiske Lege. Opgaven varetages i et tæt samarbejde mellem DIF, Team Danmark og Parasport Danmark.

Citater til fri brug:
Nicklas Bjaaland, Chef de mission for den danske paralympiske delegation, DIF
-
Vi glæder os meget over, at Cathrine Rosengren bliver en del af den danske PL-trup i Tokyo. Cathrine har igennem flere år præsteret på allerhøjeste niveau og kommer med stor international erfaring. Det er første gang, at badminton er på programmet ved PL, så det er klart, at vi er stolte af at kunne sende et så stærkt dansk navn som Cathrine Rosengren af sted.

Michael Møllgaard, elitechef, Parasport Danmark
-
Cathrine Rosengren er uden sammenligning Europas bedste damesinglespiller i parabadminton. Hun er en teknisk dygtig spiller, som til dato ikke har afgivet et eneste sæt til en europæisk modstander. Cathrine står skarpere end nogensinde og er klar til at tage kampen op mod de bedste kinesiske og japanske spillere, når det gælder topplaceringerne. Cathrine er samtidig en fantastisk ambassadør for parabadminton og er med til at udbrede kendskabet til idrætten blandt para-atleter.

Magnus Wonsyld, sportsmanager, Team Danmark
-
Cathrine Rosengren har gennem lang tid imponeret med sine resultater på den internationale scene. Hun arbejder super dedikeret og har øjnene skarpt rettet mod sit mål om at skabe store resultater i Tokyo. Samtidig er Cathrine en af de dygtige atleter, der formår at koble et krævende studie med elitesport. Det er meget beundringsværdigt, og jeg glæder mig til at følge Cathrine i Tokyo, når badminton skydes i gang.

Fakta om Cathrine Rosengren
Født: 1. februar 1999
Hjemby: København S
Klub: Greve Strand Badmintonklub
Klasse: SU5
Handicap: Nerveskade i venstre arm
Tidligere PL-deltagelse: Debutant (badminton er nyt på PL-programmet)
Udvalgte resultater: Bronze ved VM i damesingle 2017 + 2019. Europamester 2016 + 2018.

For yderligere kommentarer kontakt:
Nicklas Bjaaland, PL Chef de mission, DIF: 2972 3839, nbj@dif.dk
Michael Møllgaard Nielsen, elitechef, Parasport Danmark: 2082 0269, mmn@parasport.dk
Magnus Wonsyld, sportsmanager, Team Danmark: 3010 4268, mawo@teamdanmark.dk
Louise Dyring Mbae, presseansvarlig, DIF: 2051 0696, ldm@dif.dk

Forberedelserne til de Paralympiske Lege kan følges på www.paralympiskelege.dk samt Facebook (Danmark til PL). Det officielle danske OL og PL-hashtag er #allfordenmark