Parasport Danmark logo hvid.png

Cathrine Rosengren genvinder EM i parabadminton

Danske Cathrine Rosengren kan igen kalde sig europamester i parabadminton, efter at hun søndag forsvarede titlen i damesingle ved para-EM i Rodez, Frankrig. I alt blev det til tre danske medaljer

Cathrine Rosengren genvinder EM i parabadminton
Cathrine Rosengren på medaljeskamlen. Foto: Badminton Danmark.

Cathrine Rosengren har gjort det igen. Vundet EM i damesingle. Fuldstændig ligesom hun gjorde for to år siden, da europamesterskaberne senest blev spillet. Det skete med en sejr på 21-12, 21-9 over den andenseedede Zehra Baglar, som havde flot support i ryggen med tyrkiske fans på tilskuerpladserne. 

- Cathrine beviste i dag, at hun uden sammenligning er Europas bedste para-damesinglespiller. Uden tvivl. Der er pres på hende, og hun var nervøs for, hvordan hun skulle håndtere det omkringliggende tryk, der kom fra de tyrkiske fans, men hun formår at slå til, når hun skal, og så er der ikke så meget at gøre fra modstandernes side. Det er fuldt fortjent, at hun igen kan kalde sig europamester, sagde Team Manager Nicolaj Knudsen efter finalesejren.

19-årige Rosengren har stadig ikke tabt et eneste sæt til en anden europæisk paradamesinglespiller siden hun begyndte at konkurrere i para-badminton for to år siden. Det er noget af en statistik, hun naturligvis er stolt af.

– Det er selvfølgelig mega fedt, at jeg på den måde kan bevise, at jeg er den bedste. Jeg havde aldrig været så nervøs før en kamp. Det var ikke så rart, fordi der var så meget larm i hallen fra de tyrkiske fans. Men da jeg kom ind på banen, gik nervøsiteten relativt hurtigt væk. Jeg har vundet over hende flere gange før, så jeg kunne mærke presset og forventningerne. Men jeg fik hurtigt tankerne ud af hovedet, og så gik det fint nok, så det var dejligt, siger Cathrine Rosengren.

Sølv i double

Cathrine Rosengren stillede også op i damedouble, hvor hun skulle forsvare den EM-titel, hun har fra 2016 sammen med Astrid Lilhav Riis. I år var makkeren dog ikke dansk men fransk, nemlig Coraline Bergeron. De skulle efter en klar sejr i semifinalen over Veronique Braud/Emma Louise Stoner med 21-6, 21-7 møde norske Helle Sofie Sagoy og tyske Katrin Seibert i finalen.

Desværre for den dansk-franske konstellation blev det ikke til et titelforsvar, hvorfor de to stod på det næstøverste trin på podiet, hvor sølvmedaljerne blev hængt om halsen. I finalen tabte Rosengren og Bergeron med 11-21, 18-21 til norske Helle Sofie Sagoy og tyske Katrin Seibert. 

– Det var virkelig ærgerligt. I første sæt var Coraline rigtig nervøs, og hun er ikke så bevægelig, fordi hun har en benprotese, så hun kan ikke rigtig bevæge sig. Hun kunne dække et hjørne, og jeg dækkede de tre andre, og det gik egentlig rigtig fint, men de fik flyttet os godt rundt, og Katrin spillede rigtig godt og læste spillet, så der var desværre ikke så meget at stille op, siger danskeren, der har haft et sportsligt flot år og i oktober vandt VICTOR DENMARK PARA presented by DANISA og tilbage i juli vandt Thailand Para Badminton International.

Team Manager Nicolaj Knudsen var alt i alt også meget tilfreds med den danske indsats:
- De gjorde alt, hvad de kunne i damedoublen, men banen bliver for stor for Cathrine, når hun skal dække trefjerdedele af banen. Det er klart tilfredsstillende resultat, selvom vi er skuffede lige nu oven på nederlaget.

Fra januar af gælder det kvalifikationen til de Paralympiske Lege i Tokyo for Cathrine Rosengren. Et langt forløb på halvandet år, som hun ser frem til.

- Jeg glæder mig rigtig meget til det næste halvandet år, så jeg kan få asiatisk modstand. Jeg håber, at jeg kan blive ved med at forbedre mig, og så håber jeg bare på det bedste, siger Rosengren.

Bronze til Simone Meyer Larsen

Danmarks allerførste medalje ved europamesterskaberne tog Simone Meyer Larsen sig af i damedoublekategorien i SS6-klassen. Simone Meyer Larsen vandt bronze sammen med sin russiske makker, Irina Borisova. Sølvmedaljerne gik til Daria Bujnicka/Oliwia Szmigiel fra Polen. Medaljerne blev uddelt på baggrund af doublernes placering i gruppen, hvor de hver især mødte hinanden en gang. 

- Det er rigtig fint og flot, at Simone vinder en bronzemedalje. Det var ikke forventet, men hun vandt sin første kamp i damedoublegruppen, og det viste sig at være nok, så hun gjorde, hvad hun skulle, kan man sige, og det er stærkt klaret, siger Team Manager Nicolaj Knudsen.

Klik her for at se flere detaljer fra finalerne ved Para EM i Rodez, Frankrig.

 

Ingen medalje til Julie Thrane

Endnu en dansker i form af Julie Thrane var også i kamp i Frankrig. Hun tabte desværre sine to singlekampe, den sidste til andenseedede Zehra Baglar fra Tyrkiet, og selv om Thrane pressede tyrkeren ud i tre sæt, tabte hun med cifrene 18-21, 23-21, 9-21. 
Thrane skulle vinde den kamp i to sæt, hvis hun skulle gøre sig forhåbninger om at gå videre til semifinalen. Men selv da det ikke lykkedes efter at have tabt første sæt, gav hun ikke op:
- Selvom Julie ved, at hun skal vinde i to sæt, går hun ind og kæmper efter første sæt og viser, at hun gerne vil vinde den her kamp alligevel og tager så andet sæt. Desværre vrikker hun rundt to gange i tredje sæt og kan derfor ikke spille sig til sejren, forklarede Nicolaj Knudsen.

Alt i alt kommer Danmark fra Para EM med en bronzemedalje til Simone Meyer Larsen, sølv til Cathrine Rosengren i damedouble og så guld i damesingle. Alt i alt et tilfredsstillende EM i Team Manager Nicolaj Knudsens øjne.

Første para-turnering kan blive i marts for de danske para-spillere, når Turkish Para-Badminton International bliver spillet.

 

Kilde: Badminton.dk

label