Parasport Danmark logo hvid.png

Bowling lykkedes med stævneafvikling i en coronatid

Parasport Danmarks bowlingudvalg og -klubber rundt om i landet nægtede at give op og aflyse efterårets stævner og fandt i stedet en corona-venlig løsning.

Bowling i Parasport Danmark. Foto: Fotoklubbe Kronborg
Bowling i Parasport Danmark. Foto: Fotoklubbe Kronborg

I bowling er der tradition for at samle over 100 til stævner i Parasport Danmark-regi, og det er både trofaste klubber og spillere, der altid stiller op. Da efterårets forsamlingsforbund på 50 ramte landet lige præcis, da efterårets stævnerække skulle begynde, var både idrætsudvalget og klubberne derfor enige: Vi vil ikke droppe stævnerne, hvis vi kan finde en løsning, der tager højde for hensyn og restriktioner.

Løsning blev, at stævnerne blev afviklet klubvis i egne faciliteter, og at resultaterne blev samlet af idrætsudvalget og arbejdsgrupperne i de tre regioner. På den måde kunne bowlingspillerne mødes i mindre grupper, eksempelvis rampebowlerne og de stående spillere for sig.

Johnny Pedersen, formand for idrætsudvalget i bowling siger:
- Selvom vi naturligvis også har været usikre på, hvordan vi skulle håndtere både træning og stævner, var vi enige i udvalget om, at vi ikke ville aflyse alle efterårets stævner, hvis det på nogen måde var muligt at afvikle dem forsvarligt. Selvom klubberne ikke er fuldtallige i denne tid, oplevede vi heldigvis opbakning fra dem. Nu krydser jeg og resten af udvalget bare fingre for, at vi kan få lov at afvikle forbundsmesterskaberne den 24. april 2021 som planlagt.

Da forsamlingsloftet i december landede på 10, måtte selv bowlingklubberne bukke under og lukke ned. Dog ikke mere end at bowlingkuglerne triller igen, så snart det bliver muligt.

Vil du følge med i stævner og resultater for bowling, finder du dem her.

Klik her for at læse mere om bowling i Parasport Danmark.