Parasport Danmark logo hvid.png

Boccia forbereder sig på sæsonstart

Coronapausen har været hård for en idræt som boccia, hvor fællesskabet er i højsædet. Det var derfor med stor glæde, at idrætsudvalget for boccia i juni kunne byde på tre bocciadage fordelt i de gamle regioner.

Boccia forbereder sig på sæsonstart

Da idrætsudvalget for boccia fik mulighed for at søge midler gennem breddeudvalget til opstartsaktiviteter efter coronapausen, slog de til. Målet var at, alle skulle mødes igen og være klar til at tage fat efter sommerferien. Det var rigtigt positivt, at næsten alle klubber, som normalt deltager ved Parasport Danmarks bocciastævner, deltog.

Inden for boccia er der udviklet en ny turneringsstruktur, hvor spillerne kan deltage ved tre stævner rundt omkring i landet. De seks bedste spillere fra hver klasse vil efterfølgende gå videre til Forbundsmesterskaberne. Samtidig indføres de nye internationale bocciaregler i Danmark, så der nu spilles efter de samme regler, som gælder ved NM og andre stævner i udlandet.

De tre boccia-orienteringsdage gik ud på at alle spillere, trænere og klubledere blev kendt med de nye regler samt den ny stævnestruktur. Det var både teoretisk, men også praktisk. Man lærer nemlig bedst ved at spille.

- Fællestræningsdage som disse på tværs af klubber er nyt, men måske noget der er godt at gentage fremover. Som underviser var jeg spændt på, om dagene overhovedet kunne blive til noget, da vi ikke har afholdt aktiviteter siden marts 2020. Så at opleve bocciamiljøet deltage aktivt og tage fælles ansvar var supergodt, siger Anne-Dorte Andersen, der er idrætskonsulent i Parasport Danmark og bocciadommer.

Formand for idrætsudvalget Jan Rasmussen var også begejstret.

- Det var meget positivt at se så mange og mærke den glæde ved, at boccia snart kan komme i gang igen. Det var også med stor glæde, at deltagerne tog så godt imod tilbuddet om at lære og se det nye regelsæt og turneringsstruktur. I idrætsudvalget ser vi frem til, at vi kan starte rigtigt op igen med en mere udfordrende turneringsstruktur, som giver Boccia et boost i den rigtige retning, hvor der er flere som syntes, det er spændende at spille Boccia.

Den nye turnering starter den 18. september.