Parasport Danmark logo hvid.png

Atletik: Godkendt dansk indsats i Polen

For første gang i adskillige måneder stillede diskoskaster Ronni Jensen i weekenden 21.-23. august op ved et internationalt stævne.

Ronni Jensen.
Ronni Jensen.

Ronni Jensen deltog sammen med 18 andre diskoskastere fra fem lande ved 48th Polish Open Para Athletics Championship. Målsætningen for danskeren var at klare det såkaldte high performance-krav, som kan bringe ham i spil til et wild card til de Paralympiske Lege i Tokyo næste år.

High performance-kravet er 45,46 m, og Ronnis personlige rekord er 48,40 m. Hans sæsonbedste var inden stævnet på 38,83 m, men der har også kun været meget få muligheder for at konkurrere i år pga. coronasituationen. Ronni havde seks forsøg ved stævnet i Polen og vandt konkurrencen med et kast på 40,25 m – desværre et godt stykke fra high performance-kravet.

– Jeg er rigtig glad for at komme i gang igen til et udenlandsk stævne og at ’mærke duften af savsmuld’ igen. Men resultatet er jeg ikke helt tilfreds med. Det er kortere, end jeg kastede til DM for to uger siden, og jeg føler mig i god form. Men varmen på over 30 grader og en meget lang konkurrence tærede lidt på kræfterne, fortæller han og roser derudover stævnearrangørerne for et velfungerende stævne med godt styr på corona-forholdsreglerne.

Ronni Jensen satser på at kunne kaste længere allerede på lørdag den 29. august i Odense, hvor han igen stiller op til stævne.

Følg Ronni Jensen på Facebook her.