Parasport Danmark logo hvid.png

Anette overvandt flyskrækken og vandt sølv i Abu Dhabi

For Anette Christensen blev World Summer Games i Abu Dhabi til mere end en sølvmedalje i håndbold. Ud over topscorertitlen med 27 mål, bød det store stævne også på en personlig sejr. Anette var også udtaget for fire år siden i Los Angeles, men hun kom ikke afsted.

Anette overvandt flyskrækken og vandt sølv i Abu Dhabi
Anette Kjær Christensen (nr. 14) blev dansk topscorer i Abu Dhabi. Foto: Parasport Danmark

Det næste stykke tid bringer parasport.dk en artikelserie om nogle af de atleter, der repræsenterede Danmark i Abu Dhabi.

- Det var på grund af flyveturen, jeg ikke kom afsted sidste gang. Den her gang tænkte jeg, at nu må jeg nok hellere komme afsted og få den oplevelse med. Man ved jo ikke, om man kommer afsted igen. Men det var ikke så galt. Om fire år det i Berlin, så det er jo lidt nemmere, fortæller Anette.

Hun var glad for, at hun overvandt flyskrækken og dermed endelig kunne deltage i World Summer Games.

- Det var en stor oplevelse. Man var samlet rigtig mange, og kulturen var interessant, så det var meget fascinerende at komme derned.

Da Anette kom hjem og mellemlandede i Aalborg, blev hun overrasket af sine bedsteforældre, der stod klar med blomster og gaver for at se medaljen og lykønske topscoreren.

- Jeg har en farmor og farfar i Aalborg, så de fik medaljen at se, og de var rigtig stolte. Jeg er også selv meget stolt, og jeg tænker meget på, at jeg blev topscorer. Jeg er meget stolt over at få sådan en medalje med hjem.

Anettes plan er nu at fortsætte med håndbolden og at blive udtaget igen om fire år. Derudover spiller hun også fodbold og er dobbelt Danmarksmester i Rock’n’roll-dans. Hun er blevet en stor oplevelse rigere, som hun ikke tøver med at anbefale til nye atleter.

- Jeg synes bare, de skal springe ud i det, for det er en kæmpe oplevelse. Det er bare fedt at være afsted så mange sammen og møde nogle nye fra nogle andre sportsgrene.

Leder du efter en klub, hvor du kan spille håndbold som Anette eller en helt anden idrætsgren. Så besøg vores klubsøgningsfunktion og find en klub i nærheden af dig.

Om Anette Kjær Christensen
Alder: 29 år
Idræt: Håndbold
Klub: Struer Håndboldklub
By: Struer

Om SOWSG 2019
Special Olympics World Summer Games er verdens største idrætsevent for mennesker med et udviklingshandicap. Eventet blev i 2019 afholdt i Abu Dhabi med mere end 7.500 deltagere fra 195 lande. Heriblandt 86 danske atleter.