Parasport Danmark logo hvid.png

Andreas kom hjem fra World Summer Games til pavestolte klubkammerater

25-årige Andreas Brylle Nielsen var en af de 86 atleter, der repræsenterede Danmark ved World Summer Games i Abu Dhabi tilbage i marts. Det var første gang, han var afsted til stævnet, og han husker tydeligt øjeblikket, hvor han blev udtaget til den danske bowling-delegation.

Andreas kom hjem fra World Summer Games til pavestolte klubkammerater
World Summer Games blev en succes for Andreas der vandt sølv i double med klubkammeraten Ida Marie Jakobsen.

Det næste stykke tid bringer parasport.dk en artikelserie om nogle af de atleter, der repræsenterede Danmark i Abu Dhabi.

- Vi var til en samling, og lidt senere fik vi en mail, hvor jeg fik at vide, jeg var blevet udtaget. Jeg var grædefærdig. Jeg var meget rørt. Jeg tænkte ’YES!’. Bowling er mit et og alt, og det at få at vide man skal til Special Olympics, det er en drøm der går i opfyldelse, fortæller Andreas.

Sportsligt blev World Summer Games en succes. Andreas vandt sølv i double med klubkammeraten Ida Marie Jakobsen. Han var meget stolt over at skulle repræsentere Danmark, og han nød oplevelserne i det fremmede ørkenland.

- Der er stor forskel på Abu Dhabi og herhjemme, men det er altid godt at opleve en ny kultur og se nogle seværdigheder. Der er meget varmt, og deres mad og alle omgivelserne er jo noget helt andet. Åbningsceremonien var nok det største højdepunkt. Det var også en fed oplevelse at spille selvfølgelig, men det var bare stort, og der var så mange mennesker, der sad og heppede og klappede på en.

Oplevelsen sluttede ikke i Abu Dhabi. Da Andreas kom tilbage til sin klub i Danmark, var han nemlig blevet lidt af en berømthed.

- De var pavestolte alle sammen. De havde slet ikke regnet med det. Men de havde jo fulgt med, så de havde set det gik fint. De glædede sig til, at jeg kom hjem, og de ønskede tillykke alle sammen. Det er lidt underligt, for det er jeg jo ikke vant til. Det er ikke så tit, at jeg står i spotlightet. Men nu er det blevet hverdag igen, selvom der selvfølgelig stadig kommer folk og lykønsker en.

Andreas tænker ikke så meget over World Summer Games i 2023 endnu. Han håber på at kunne deltage igen, men lige nu er hans fokus på at blive en bedre bowlingspiller. Hans idræt har givet ham en kæmpe oplevelse, og han kan kun anbefale andre at deltage i en idræt herhjemme.

- Dyrk det sport, du elsker, og så træn dig op til det, hvis du ønsker at komme med. Man får en masse nye venner, og man hjælper hinanden, hvis man har problemer.

Leder du efter en klub, hvor du kan starte til bowling som Andreas eller en helt anden idrætsgren, så besøg vores klubsøgningsfunktion og find en klub i nærheden af dig.

Om Andreas Brylle Nielsen
Alder: 25 år
Idræt: Bowling
Klub: Bowlingklubben Trippel
By: Odense

Om SOWSG 2019
Special Olympics World Summer Games er verdens største idrætsevent for mennesker med et udviklingshandicap. Eventet blev i 2019 afholdt i Abu Dhabi med mere end 7.500 deltagere fra 195 lande. Heriblandt 86 danske atleter.