Parasport Danmark logo hvid.png

ADAM NYBO KLAR TIL VM I ALPIN

Para Snow Sports World Championship løber i denne uge af stablen i Espot, Spanien, hvor optakten har budt på udfordrende vind- og vejrforhold for det danske hold.

ADAM NYBO KLAR TIL VM I ALPIN

Verdens bedste paraskiløbere på tværs af discipliner er netop nu samlet i Pyrenæerne. Danske Adam Bording Nybo stiller til start i slalom og storslalom i sitski, hvor han for første gang skal i aktion torsdag den 26. januar.

Forberedelserne i det spanske har budt på omskifteligt vejr med vindstød op til 25-30 km/t, der har resulteret i udskudte konkurrencer. Seneste melding lyder dog på gode vejrudsigter.

”Fed træningsdag i dag! Uden sammenligning det bedste vejr hernede indtil videre, og vi fik for første gang lov til at komme på toppen fordi liften ikke var lukket,” skriver Adam Bording Nybo på sin Facebook-profil mandag aften

Optimisme forud for konkurrencen

Dette er andet år i træk, at Adam Bording Nybo repræsenterer de danske farver ved VM. Efter en fremragende slutrunde ved de Paralympiske Lege i Beijing sidste år og en 12.plads ved forrige VM er der god tro på egne evner i den danske lejr.

”Adam har vist rigtig god form, og målsætningen er klar: vi skal slutte højere end atleter fra sammenlignelige nationer. Vi er meget spændte på, om Adam igen kan levere, når det gælder og leve op til den overraskende 12. plads, han kørte sig til i Lillehammer sidste år,” fortæller landstræner Visti Lindemann fra Spanien.

Du kan følge den 22-årige sitskier i storslalom torsdag den 26. januar og slalom lørdag den 28. januar via følgende links:

  • Facebook Live Stream: LINK
  • Youtube Live Stream Espot Para Alpine Skiing: LINK

_____________________________________________________________________________________________________

Fakta om Adam Nybo

  • Født i 2000
  • Medlem af Skiklubben Hareskoven
  • Kører sitski: En glasfiberskal monteret på en støddæmper, der ender i en fod med samme dimensioner som en skistøvle. Sitskien klikkes i en helt almindelig ski, og styres med to mindre ski, der er monteret på anordninger, der styres med hænderne.
  • Klassifikation: LW 12-1
  • 14 års erfaring (7 år med konkurrencer)
  • Handicap: Nedsat følelse i benene som følge af nervesygdommen Transversel Myelitis
  •  Læser jura i København