Parasport Danmark logo hvid.png

4. plads til Daniel Wagner sætter dansk VM-punktum

Daniel Wagner missede lige akkurat en medalje i en uhyre tæt 100 m-finale, der afsluttede VM i para-atletik i Paris.

Daniel Wagner løber 100 m-finale ved VM i para-atletik i Paris. Foto: Laurent Bagnis
Daniel Wagners personlige rekord rakte til en 4. plads i VM-finalen på 100 m i Paris. Foto: Laurent Bagnis

Det lykkedes ikke Daniel Wagner at genvinde guldet på 100 m fra VM i Dubai 2019, men den vejlensiske sprinter og længdespringer fik demonstreret, at formen er god og klassen intakt, da han i tiden 12.26 sprintede sig til en 4. plads på Stade Sébastien Charléty i Paris. Det var en forbedring af hans personlige bedste med en hundrededel af et sekund.

- Det har ikke været en nem sæson for mig, og jeg har ikke løbet en 100 m-konkurrence før i dag. Jeg vidste, at det ville blive ekstremt tæt, og jeg er egentlig meget tilfreds med min præstation. Jeg kunne ikke have gjort det bedre i dag, men jeg lugter blod, og det kan blive rigtig godt til PL næste år, lyder det fra 30-årige Daniel Wagner, der er underbensamputeret og stiller op i T63-klassen.

Ny verdensmester er Hollands Joel de Jong, der løb i tiden 12.09. Det var samtidig mesterskabsrekord.  

Det er en uge siden, Daniel Wagner åbnede VM med en sølvmedalje i længdespring, og siden har 11 danske para-atleter været i aktion i Paris. Resultaterne har overordnet været tilfredsstillende, vurderer Parasport Danmarks elitechef Michael Møllgaard Nielsen.

- VM er en bekræftelse af, at Daniel Wagner fortsat udvikler og forbedrer sig. Selvom konkurrencen er meget tæt i hans klasse, lover det godt for fremtiden og Daniels muligheder ved PL i Paris. Den øvrige trup lever op til forventningerne. Der er flere, der præsterer flotte personlige rekorder, og samtidig henter særligt vores fem VM-debutanter værdifuld mesterskabserfaring. Jeg håber, det kan være med til, at en eller flere kan tage de næste skridt op og kæmpe med om medaljerne i fremtiden, siger Michael Møllgaard Nielsen.

Oven på VM er Danmark nu sikret kvotepladser i 100 m og længdespring til næste sommers Paralympiske Lege i den franske hovedstad.

Resultater og reaktioner
Flere danske para-atleter var i aktion på sidste dag ved VM. Kasper Filsø (T46) var i ilden på 100 m, mens Mohamed Hersi (T20), Anders Lagergren og debutant Mads Eskar (begge T38) alle løb 1500 m-finaler på et velbesøgt og stemningsfyldt stadion.

Kasper Filsø (Vejle) sluttede på 6. pladsen i sit indledende heat i tiden 11.61 og gik ikke videre til finalen.

- Det var en mega fed oplevelse, men jeg kunne godt have ønsket mig en lidt hurtigere tid. Jeg følte mig klar og havde gode ben, og publikum var også med mig, så der manglende måske bare en lille medvind på dagen, siger Kasper Filsø.

Anders Lagergren (Parasport Frederiksberg) løb finalen fra spids, men måtte i sidste ende tage til takke med en 9. plads i tiden 4:15.48 lige foran landsmand Mads Eskar (Sparta). VM-debutanten krydsede målstregen som den 10. hurtigste løber i tiden 4:25.35, der er ny personlig rekord.

- Det var egentlig ikke min plan at lægge mig i front, og jeg undrede mig lidt over, hvor de andre blev af. Men jeg er fint tilfreds med tiden, der kun er et sekund fra mit bedste. Og som altid var det en virkelig stor oplevelse at løbe for Danmark, siger Anders Lagergren.

Budskabet var det samme fra Mads Eskar:

- Det var en rigtig fed oplevelse med fænomenalt god stemning på stadion. Løbet var hårdt, synes jeg, men jeg er godt tilfreds med at tage 10 sekunder af min bedste tid, lyder det fra Mads Eskar.

Også Mohamed Hersi (Parasport Frederiksberg) kunne notere sig for en ny PR på 1500 m, hvor han blev nr. 12 i tiden 4:01.34 trods en skadesplaget VM-optakt.

- Det er helt vildt, at jeg slår min personlige rekord. Det havde jeg slet ikke regnet med, for jeg har haft svært ved at træne og har også været lidt syg hernede, så jeg er meget glad og overrasket, siger Mohamed Hersi.

Yderligere info
De fulde resultater fra VM i para-atletik i Paris kan findes her:

Paris 2023 Para Athletics World Championships | Live Results (paralympic.org)

Læs mere om den danske VM-trup i nyheden her.

Følg det danske landshold i para-atletik på sociale medier:

Para-atletik Danmark | Facebook

Denmark Paraathletics (@denmarkparaathletics) • Instagram-billeder og -videoer