Parasport Danmark logo hvid.png

21 danskere svømmede med i Malmø Open

Parasport Danmarks talenthold, boblehold og udviklingshold var traditionen tro klar på startskamlerne, da Nordens største multisportsbegivenhed for atleter med handicap blev afviklet fra 6. til 9. februar.

21 danskere svømmede med i Malmø Open
Danske svømmere til Malmø Open 2020. Foto Bettina Fisker

Talentholdet deltog for femte gang i Malmø Open og kombinerede hygge med opløftende resultater. De unge atleter svømmede sig til 36 personlige rekorder på 43 starter, og det blev til 18 medaljer fordelt som fem af guld, syv af sølv og seks af bronze. Sammen med svømmere fra bobleholdet blev det også til to medaljer i holdkap.

- Mine forventninger var høje til svømmerne, da både svømmere og trænere kender stævnet og rutinerne omkring det rigtig godt efterhånden. Traditionen tro svømmede vi også nogle kanongode tider, lyder det fra talenttræner Helle Kjær.

Bobleholdet havde tre svømmere med, og også de gjorde en god figur.

- Vi har i løbet af weekenden set en masse forskellige måder at svømme på og har også fået et par gode tips. Det har været en weekend med masser af god svømning, nogle gode resultater og personlige rekorder, et par medaljer og hygge, siger bobletræner Yasmina Kristensen.

Udviklingsholdet, der er for svømmere med udviklingshandicap, havde hele 12 svømmere til start i Sverige, og de hev tilsammen 34 medaljer med hjem, deraf fire i holdkapper.

- Alt i alt har vi haft et super godt stævne med en masse hurtig svømning og flotte resultater. Alle svømmerne leverede en super flot indsats. De arbejdede meget med deres processer samt teknik, og det lykkedes de alle rigtig flot med, siger træner Caroline Beck.