Parasport Danmark logo hvid.png

2020 er olympisk og paralympisk år på Experimentarium

Experimentariums tema LAD LEGENE BEGYNDE er en hyldest til de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege – til nationernes ædle kappestrid og menneskekroppens ypperste formåen.

2020 er olympisk og paralympisk år på Experimentarium

18. december var over 150 atleter samlet på Experimentarium som led i forberedelserne til Danmarks deltagelse ved OL og PL i Tokyo næste sommer. Atleterne har stadig et halvt år til at pudse formen af, inden den olympiske ild tændes i Tokyo og medaljekampen starter. Men på Experimentarium begynder Legene allerede den 23. januar 2020, når Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik officielt åbner LAD LEGENE BEGYNDE.

- 2020 bliver et olympisk år på Experimentarium! Vores ambition er at gøre Experimentarium til stedet, hvor hele Danmarks befolkning kan opleve og følge med i de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege, fortæller Kim Gladstone Herlev, adm. direktør på Experimentarium.

LAD LEGENE BEGYNDE gennemføres i partnerskab med Danmarks Idrætsforbund (DIF), Team Danmark og Parasport Danmark. Indsatsen er støttet af Bevica Fonden, Elsass Fonden og IOCs Olympic Solidarity program.

Sport er for alle
LAD LEGENE BEGYNDE sidestiller de Olympiske Lege og de Paralympiske Lege. Målet er at vise, at sport for alle.

- Sport handler om sammenhold og kampgejst – at blive hurtigere, stærkere og dygtigere og bare ha’ det sjovt sammen. Atleternes forskellighed inspirerer til at prøve kræfter og finde sine egne styrker. Din forunderlige krop kan oftest meget mere, end du tror, og der er helt sikkert også sportsgrene, som passer til dig, siger Kim Gladstone Herlev.

Testcenter, Olympisk By og masser af events
I Experimentariums nybyggede Testcenter kan børn og voksne teste deres hurtighed, styrke, reaktionshastighed mv. i 10 aktiviteter, designet og bygget af Experimentarium. Danske atleters personlige fortællinger om hverdagen med topidræt og vejen til Tokyo inspirerer og perspektiverer oplevelserne undervejs.

Til sommerferien åbner Den Olympiske By på toppen af Experimentarium. Den Olympiske By er inspireret af værtsbyen Tokyo, japansk natur og kultur og selvfølgelig af den rigtige Olympiske by, hvor atleterne bor sammen under Legene. Der bliver aftenåbent og fri entré til Den Olympiske By under De Olympiske Lege.

Året igennem byder Experimentarium på en tætpakket eventkalender. Blandt andet vil en lang række idrætsforbund inspirere med smagsprøver på alt fra fægtning til kørestolsrugby.

Læs mere på Experimentariums Olympiske hjemmeside.