Parasport Danmark logo hvid.png

11 DANSKE ATLETER TIL EUROPÆISK UNGDOMS-PL I FINLAND

I dag tændes den paralympiske ild i den finske hovedstad Helsinki, når sjette udgave af det europæiske ungdoms-PL begynder. Danmark stiller med 11 atleter i tre sportsgrene.

11 DANSKE ATLETER TIL EUROPÆISK UNGDOMS-PL I FINLAND

Der venter de unge danske talenter en stor oplevelse, når de træder ind på den internationale sportsscene ved European Para Youth Games (EPYG). 11 atleter på tværs af sportsgrenene svømning, bordtennis og goalball er klar i Helsinki, og den internationale erfaring fra store udenlandske turneringer er vigtig for udviklingen, fortæller landstræner Anders Dehlholm.

- Nogle af deltagerne har været til stævne i udlandet før, men for de flestes vedkommende er det første gang, de konkurrere uden for Danmark. Blot det at komme til udlandet og deltage i store stævner er en lærerig oplevelse, som de vil kunne bruge i deres fremtidige karriere. Derudover er EPYG også kendetegnet ved, at der bliver lagt op til et fællesskab på tværs af nationer og idrætter, siger han og fortsætter:

- Vi arbejder hver dag for, at mennesker med handicap eller særlige behov skal dyrke idræt og konkurrere i et berigende og attraktivt, socialt fællesskab. Det er EPYG et fantastisk eksempel på, og arrangørerne har gjort meget for at styrke fællesskabet ved blandt andet at lave fællesrum med gaming og workshops om Proud Paralympian (IPC's atlet uddannelsesprogram), hvor de unge lærer om sundhed, etik og mediehåndtering. 

Over den næste uge vil 459 atleter fra 29 lande konkurrere i otte forskellige sportsgrene. Det er det største EPYG nogensinde.

Det danske EPYG-hold er:

Svømning

Toke Stagaard Jørgensen

Freja Nørbæk Kvist

Frederik Høgh

Camilla Bitz Witt

Bordtennis:

Freja Juhl Larsen

Aksel Sainoski

Johannes Rise

Goalball

Silas Friis Hansen

Sigurd Lund

Jens Dahl

Gustav Nørrelund

Du kan følge de danske atleter her