100 goalballspillere til international turnering i Odense

Super Goalball Event blev afviklet i weekenden d. 14.-16. april i Højbyhallerne i Odense med deltagelse af hold fra Danmark, Tyskland, England, Sverige og Norge.

Højbyhallerne i Odense var rammen om Danmarks største goalballevent. Foto: Ricky Nielsen

Danmarks største goalball-event, der i år løb af stablen for tredje gang, er et forsøg på at samle Europas bedste spillere til skarp konkurrence og samtidig rekruttere børn og unge til sporten. Derfor var de knap 100 deltagere delt op i tre rækker efter niveau, og der var deltagelse af både landshold, klubhold og ungdomshold.

Se nyhedsindslag fra TV2 Fyn her.

I 1. division var det tyske Rostock, der løb med sejren, mens det danske herrelandshold spillede sig til en flot 3. plads med samme antal point, men med dårligere målscore end engelske Fen Tigers på 2. pladsen.

Det danske damelandshold, der spillede sig i en flot VM-kvartfinale i december 2022, stillede også op i 1. division mod herrerne og fik tilkæmpet sig en flot 4. plads. Damerne brugte turneringen som opvarmning forud for de kommende kvalifikationsturneringer til PL 2024.

I 2. division løb et Rostock-hold også med guldet, mens Malmø tog sølvet. Det bedste danske hold blev Goalball-klub Odense på en flot 3. plads.

I 3. division, som hovedsageligt er for børn og unge, vandt københavnerne fra BSI, mens Aalborg tog 2. pladsen.

- Det er fantastisk, at vi igen har børnehold i dansk goalball, og vi håber, at vi kan tiltrække endnu flere synshandicappede børn og unge til denne fantastiske holdsport, siger Ricky Nielsen, der er idrætskonsulent i Parasport Danmark.

Super Goalball Event afvikles af idrætsforeningen Goalball Danmark.