Parasport Danmark logo hvid.png

Statsministeren ønskede held og lykke

En helt særlig gæst kiggede forbi, da der i april var samling i Vejen Idrætscenter for den danske trup, der i juni var til Special Olympics World Summer Games 2023 i Berlin.

FOTO: ANE RØNN JOHANSSON
FOTO: ANE RØNN JOHANSSON

Tekst: Ane Rønn Johansson

Stævnet er verdens største breddestævne for mennesker med udviklingshandicap og andre særlige behov. Den danske trup består af atleter fra hele landet fordelt på ti forskellige idrætsgrene. De var forud for afrejsen til Berlin samlet i Vejen Idrætscenter for at lære hinanden bedre at kende og for at få styr på de sidste detaljer inden turen til Tyskland.

På programmet var bl.a. et besøg af sangcoach Helene Eiler Ernst, der skulle give deltagerne en sjov oplevelse med forskellige sangøvelser og opførelse af to store – og meget forskellige – hits: Volbeats klassiker ”For evigt” og så den danske nationalmelodi.

Til den endelige opførelse stod atleterne i rød-hvide trøjer i flagformation, og da de var godt i gang med opvarmningen med sanglegen ”Hoved, skulder, knæ og tå”, trådte selveste landets statsminister, Mette Frederiksen, ind i hallen. Hun greb hurtigt en spontan invitation til at være med til stor fornøjelse for atleterne.

FOTO: ANE RØNN JOHANSSON
FOTO: ANE RØNN JOHANSSON

Held og lykke i Berlin
Efter opvarmningsøvelserne, der løftede stemningen, opførte atleterne en smuk udgave af ”Der er et yndigt land”, der gjorde indtryk på de tilstedeværende. Ikke mindst statsminister Mette Frederiksen, der efterfølgende tog ordet og ønskede alle deltagerne en fantastisk tur til Berlin:

– Først og fremmest vil jeg ønske jer held og lykke i Berlin. Det er jer, der skal forsvare de rød-hvide-farver. I er i fuld gang med træningen. Nu skal I lære hinanden at kende, før det for alvor går løs.  Det bliver rigtig spændende, og det er vigtigt – ikke mindst for Danmark, sagde hun og fortsatte:

– Det er jer, der skal vise og repræsentere alt det, vi kan i Danmark. Jeg kan forstå, at et af udvælgelseskriterierne for at forsvare Dannebrog er, at man også er en god kammerat. Det burde jo være et udvælgelseskriterie hver gang, man skulle lave noget med andre mennesker. Kæmpe held og lykke – jeg ønsker jer det bedste og krydser fingre for jer, sagde hun, inden hun tog sig tid til at snakke med atleterne.

FOTO: ANE RØNN JOHANSSON
FOTO: ANE RØNN JOHANSSON

Stor oplevelse i vente
Den 29-årige gymnast Carina Andersen fra Holsted var med på samlingen og i fuld gang med træningen frem mod Special Olympics World Summer Games. Hun så frem til at komme til Berlin:

– Jeg glæder mig til at se, hvor mange folk der er – bare til at opleve det hele. Det er jeg spændt på. Og til åbnings- og afslutningsceremonien, siger hun og fortæller, at hun er godt i gang med træningen:

– Vi har et program med nogle øvelser, vi skal lave. Jeg kan det godt, og nu øver jeg mig på at kunne huske det hele inde i hovedet.

Special Olympics World Summer Games 2023

I dagene 12.-25. juni var 68 danske idrætsudøvere samt trænere og leder i Berlin for at repræsentere Danmark ved Special Olympics World Summer Games – verdens største breddeidrætsstævne for mennesker med udviklingshandicap.

Da stævnet først blev afholdt efter redaktionens deadline, dækker vi det først i det kommende nummer af bladet. Man kan dog læse mere og se billeder på parasport.dk og på Facebook-siden ’Special Olympics Danmark’.

Scan QR-koden for at se mere fra statsminister Mette Frederiksens besøg.