Parasport Danmark logo hvid.png

SIDEN SIDST

SALTO SYSTEMS NY PARACYKLING-PARNER

Jesper Buch, Managing Director Nordic i SALTO Systems sammen med landsholdet i paracykling og Parasport Danmarks direktør Ivan Løvstrup.


SALTO Systems og Parasport Danmark har indgået en fireårig aftale, der skal understøtte udviklingen i bredden og eliten af dansk paracykling.

Dansk paracykling er inde i en stærk udvikling, hvor en ny generation af ryttere det seneste år har høstet flere internationale medaljer og har sikret Danmark kvotepladser til på både dame- og herresiden ved de Paralympiske Lege i Paris 2024.

Aftalen skal sikre fortsat udvikling af paracyklingen, og Managing Director Nordic i SALTO Systems Jesper Buch ser meget frem til samarbejdet:

- Vi glæder os over, at vi nu som partner i endnu højere grad kan bidrage til at skabe nogle rammer, der understøtter paracyklingen herhjemme. For os er det en kernesag at sikre, at børn og voksne med handicap kan komme væk fra sidelinjen og i stedet deltage aktivt i sport og fællesskaber.

FED TRÆNINGSLEJR MED JYSK STØTTE

Hammerum IF Specialfodbold havde en fed træningslejr med støtte
fra JYSK Aktivitetspulje.


JYSK’s aktivitetspulje fortsætter med at gøre klublivet sjovere og lettere for de danske parasportsklubber. Blandt modtagerne er Hammerum IF Specialfodbold, der først i maj afholdt en weekend-træningslejr for 24 spillere. Ud over fodboldtræning bød lejren på hygge, fotosession og masser af sjove aktiviteter.

– Vi er superglade for at have fået et tilskud på 5.000 fra JYSKs Aktivitetspulje. Det har været med til at sikre, at vores spillere ud over en masse fed træning også har fået en weekend, de vil tale meget om fremover, fortæller Carsten Sjørvad fra klubben.

JYSK Aktivitetspulje støtter hvert kvartal fem foreninger med 5.000 kr. Denne gang er der givet støtte til indkøb af idrætsrekvisitter, jubilæumsfejring og sociale arrangementer hos Slagelse Handicap Idrætsforening, Goalball Klub Odense, HF Mors, Helle Svømmeklub og SVØM Slagelse Korsør.

De kommende ansøgningsfrister i 2023 er 1. september og 1. november. Læs om, hvordan man søger, på parasport.dk under menupunktet ”Klubber”.

Billedtekst: Hammerum IF Specialfodbold havde en fed træningslejr med støtte fra JYSKs Aktivitetspulje.

GOALBALL-ILDSJÆL HÆDRET

 

Den 23. maj mødte Leif Torstensen fra Goalball Klub Odense som altid op inden træningspasset i CSV Hallen for at forberede banen med snore og tape, inden han agerede velkomstkomité for klubbens unge spillere. Men denne tirsdag tog træningen en uventet drejning, da Parasport Danmarks direktør, Ivan Løvstrup, kort inde i passet dukkede op med blomster, gavecheck og et rullende kamera fra TV2 Fyn i ryggen for at lykønske goalballklubbens initiativtager og altmuligmand med titlen som Årets Ildsjæl.

– Det er en fantastisk ære. Det kan ikke beskrives. Det er noget, man bare drømmer om, at andre skal synes, man gør et godt stykke arbejde. Man forestiller sig jo ikke sådan noget her. Man laver det bare, fordi man synes, det er sjovt at være sammen med de her unge mennesker, lød den umiddelbare reaktion fra en rørt Leif Torstensen.

Det er klubbens spillere og ledere, der har indstillet Leif Torstensen til prisen, der uddeles af Parasport Danmarks Breddeudvalg. Han er startet som engageret forælder, men er fortsat som frivillig, efter at hans eget barn ikke længere spiller goalball. I indstillingen står blandt andet:

”Udover at koordinere frivillige, løse logistiske opgaver, opsætte baner, varetage opgaver ved dommerbordet, hente og bringe gæster til/fra hallen og udvise overblik som blæksprutte, så har Leif altid haft det positive smil på. Han er altid hjælpsom, betænksom og en ægte ildsjæl.”

De øvrige nominerede i 2023 var:

  • Trænerteamet, Hammerum IF Specialfodbold
  • Karen Margrethe Thomsen, Idrætsforeningen Godt Gået
  • Alle frivillige, Vestjydsk Tandemklub
  • Lene Kjer Rasmussen, Idrætsudvalget for Svømning

Nye klubber & tilbud

Bowling i Aarhus
Handi'kaos tilbyder bowling for voksne med et handicap eller en funktionsnedsættelse. Kontakt formand Bente Toft på e-mail bente.toft@tdcadsl.dk eller tlf. 23 60 11 27.

 

Fodbold i Hvidovre
Avedøre Idrætsforening tilbyder fodbold for voksne med særlige behov. Kontakt Johnni Andersen på e-mail johnni@winther-andersen.dk eller tlf. 60 61 55 49.
www.avedore-fodbold.dk


Bueskydning i Taastrup
TIK Bueskydning tilbyder bueskydning for mennesker med diagnoser og fysiske handicap. Kontakt Flemming Jørgensen på e-mail formand@tikbue.dk eller tlf. 26 29 57 91.
TIK Bueskydning | Bueskydning for alle