Parasport Danmark logo hvid.png

JYSK-legat til verdensmester og kæmpetalent

Dressurytteren og verdensmesteren Katrine Kristensen og skytten og VM-sølvvinderen Kasper Lousdal har modtaget JYSK’s “Bring Dedication”-legat.

JYSK-legat til verdensmester og kæmpetalent

Tekst: jannik Lund Andersen, Signe Sjølund Torp og Kristian Bang Larsen


Katrine Kristensen var en fredag formiddag sidst i marts i fuld gang med træningen i ridearenaen i Roskilde, da hun blev overrasket af repræsentanter fra Parasport Danmark og hovedsponsoren JYSK. Med sig havde de JYSK’s “Bring Dedication”-legat på 100.000 kroner.

– Det betyder helt vildt meget. Det er en stor ære at modtage sådan et legat. Det er ikke en hemmelighed, at ridning er en meget dyr sport. Både træning og pasning af hesten koster rigtig mange penge. Det her legat gør mulighederne for at nå PL i Paris markant større, sagde Katrine Kristensen, der fik sin PL-debut i Tokyo i sommeren 2021 og sidste år blev dobbelt verdensmester ved VM i Herning.

– Katrine Kristensens imponerende dedikation blev fuldt fortjent belønnet under VM i Herning, og jeg glæder mig til at følge hende frem mod PL i Paris. Vores legat kan forhåbentlig hjælpe til at give de sidste procenter, så Katrine kan gentage succesen i Paris, lød det fra Åse Andersson, Communications Director hos JYSK.

Den 27-årige legatmodtager er for nyligt blevet mor, men det har ikke lagt en dæmper på ambitionerne.

– Jeg håber, at jeg kan fortsætte med at være blandt verdens allerbedste pararyttere i grad II, selvom jeg også er optaget af at være mor. Min datter Agnes blev født for seks uger siden, så hun er med her i ridehallen og står indtil videre sødt og sover i barnevognen, når jeg træner. Min tilværelse har ændret sig markant, men kun til det bedre, og jeg trives rigtig godt i min nye hverdag.

Stolt og lykkelig
Samme dag modtog også skytten Kasper Lousdal et “Bring Dedication”-legat på 50.000 kr. Legatet blev overrakt i forbindelse med paraskytternes landsholdssamling på Musholm, og det var en stolt 22-årig Thybo, der tog imod den store check.

– Jeg er stolt og lykkelig. Motiveret for at blive den bedste, jeg kan blive, og skyde om topplaceringer til PL i Paris, sagde Kasper Lousdal, der sidste år fik sit internationale gennembrud, da han skød sig til en VM-sølvmedalje.

Den unge skyttes store dedikation har gjort indtryk på Parasport Danmarks elitechef Michael Møllgaard Nielsen.

– Kaspers glæde ved skydning er åbenlys og afgørende for, at han har formået at udnytte de gode rammer i dansk paraskydning til at udvikle sig med stormskridt. Men vi er helt sikre på, at der er mere at hente, og derfor er han en oplagt modtager af JYSK’s Bring Dedication-legat, siger han.

”Bring Dedication”-legatet blev introduceret, da JYSK og Parasport Danmark i starten af 2022 forlængede hovedsponsoraftalen, der er Danmarks længstvarende sportssponsorat.