Parasport Danmark logo hvid.png

SIDEN SIDST

MILLIONSTØTTE TIL RISING STARS

Siden 2018 har flere end 125 børn og unge med fysisk handicap været en del af Team Rising Stars, hvor kvalificeret træning, et stærkt fællesskab og positive idrætsoplevelser giver dem mod på at blive en del af det lokale, almene foreningsliv.

I januar bevilligede den A.P. Møllerske Støttefond så 4.5 mio. kr. til projektet, der nu er finansieret frem til udgangen af 2027.

- Med støtten fra Den A.P. Møllerske Støttefond har vi nu mulighed for at fortsætte og udvide indsatsen, så vi kan få endnu flere børn og unge i gang med at dyrke idræt. Det er helt fantastisk, siger John Petersson, formand for Parasport Danmark.

De nye midler gør det ifølge projektleder Christoffer Petersen muligt at lægge yderligere fremtidsplaner for rekruttering og fastholdelse af de yngste danske para-atleter.

- Jeg ser frem til, at Rising Stars kan gøre en forskel for endnu flere børn og unge de kommende år. Vi mærker tydeligt, hvordan fællesskabet gør dem mere åbne, mere sociale og mere selvsikre i at være dem, de er. Den kontinuerlige sportslige udvikling fastholder glæden og gå-på-modet, siger han

Parasport Danmark har en målsætning om, at Rising Stars frem mod 2027 vil rekruttere yderligere 250 børn i idrætterne bordtennis, svømning og skydning.  

FÅ STØTTE TIL SOMMERAKTIVITETER 

Som et nyt initiativ har Parasport Danmark etableret sommeraktivitetspuljen, som gør det muligt for forbundets medlemsforeninger at søge støtte til sommeraktiviteter for børn og unge. Foreningerne bestemmer selv, hvad sommeraktiviteterne skal indebære.

Puljen støtter med:

  • Et økonomiske støttebeløb (2.000 kr. for første aktivitetsdag, og 1.500 kr. for efterfølgende dage i max. fem dage)
  • Mulighed for deltagertilmelding via Parasport Danmarks tilmeldingssystem
  • Adgang til relevante skabeloner (flyer, pressemeddelelse osv.)
  • T-shirts til instruktører og evt. deltagere (afhænger af aktiviteten)
  • Mulighed for sparring hos Parasport Danmarks sommeraktivitetskoordinator

Læs mere om sommeraktivitetspuljen og ansøgning på Parasport.dk under menupunktet Aktiviteter. Eller kontakt Idrætskonsulent Henrik Rye Rasmussen på tlf.: 24 45 96 48 eller e-mail: hrr@parasport.dk


PARASPORT BLIVER IGEN EN DEL AF DM-UGEN

Den 22. – 25. juni vender DM-ugen retur til Aalborg, hvor over 200 danmarksmestre i over 35 sportsgrene skal findes. Ved den sportslige folkefest er parasporten igen repræsenteret, når der afvikles danske mesterskaber i flere atletikdiscipliner, svømning, el-hockey og powerchair football.

I Parasport Danmark glæder breddechef Søren Jul Kristensen over den inklusion som DM-ugen er et udtryk for:

- Parasporten skal være en synlig del af idrætten, og derfor skal Parasport Danmark også være med i DM-ugen, så vi kan profilere særlige parasportsidrætter, hvor vi deltager med el-hockey og powerchair football. Lige så væsentligt er det, at vi også kan vise, at parasportsatleter kan inkluderes i andre specialforbunds DM’er. Derfor er vi glade for, at vi i samarbejde med SVØM og Dansk Atletik Forbund inkluderer parasportsatleter i DM i svømning og atletik. Måske kommer der endnu et par idrætter til, siger Søren Jul Kristensen.

DM-ugen kan opleves gratis fra 22.-25. juni – enten live eller på DR.

Se mere på dmugen.dk


STORE JYSK-LEGATER TIL PARALYMPISKE HÅB

Alexander Hillhouse
Alexander Hillhouse
Bjørk Nørremark
Bjørk Nørremark
Christian Lykkeby Olsen
Christian Lykkeby Olsen

Svømmer Alexander Hillhouse, længdespringer Bjørk Nørremark og løber Christian Lykkeby Olsen modtog i december og januar JYSK’s "Bring Dedication"-legater på henholdsvis 100.000, 50.000 og 50.000 kroner.

Legaterne skal støtte de tre atleters vej mod kvalifikation og deltagelse ved de Paralympiske Lege i Paris i 2024.

Bjørk Nørremark blev overrasket med JYSK-legatet under den hårde december-træning i Hvidovre Atletik & Motion.

- Det kom helt bag på mig. Det er vildt stort, og jeg er meget taknemmelig og stolt over at modtage sådan en støtte fra JYSK. Det betyder enormt meget, at de støtter mig, tror på mig og ser mig i det, jeg bruger så ufatteligt meget tid på hver dag, lød det fra den 20-årige længdespringer.  

Svømmer Alexander Hillhouse modtog sit legat i JYSK-butikken i Tårnby, hvor han var mødt op med familie, træner og støtteperson.

- Det er helt vildt. Legatet fra JYSK vil virkelig hjælpe mig på min vej til min store drøm om PL i Paris 2024. Jeg drømmer om at vinde medaljer til Danmark ved de Paralympiske Lege, og pengene skal bruges til træningslejre, hvor vi bygger mere træning, fart og styrke på, så vi kan stå stærkest muligt, lød det fra det 18-årige stortalent, der i 2022 fik sit internationale gennembrud med to VM-bronzemedaljer.

Christian Lykkeby Olsen var i fuld gang med løbetræningen i Fælledparken sammen med holdkammeraterne fra Sparta, da han blev overrasket med legatet.

-  Det havde jeg ikke forventet her på en grå og kold tirsdag i januar. Det kom helt bag på mig, at der pludselig var flere folk end mine holdkammerater, fortalte en meget glad Christian Lykkeby Olsen, der i efteråret satte verdensrekord i halvmaraton, men jager en PL-kvalifikationen på 1500 m.  

"Bring Dedication"-legatet blev introduceret i 2022. Legat-puljen på 200.000 kr. årligt uddeles til en eller flere lovende atleter i parasporten, som udviser en særlig dedikation i deres bestræbelser på at udvikle sig og opnå deres sportslige mål.


STOR INTERESSE FOR JYSK AKTIVITETSPULJE

65 klubber havde ansøgt om tilskud fra den populære JYSK Aktivitetspulje ved årets første uddeling.

Der blev søgt om støtte til alt fra stævner og jubilæumsfejringer til sociale arrangementer og træningsrekvisitter, og de fem klubber der modtog 5000 kr., var:

  • Aarhus 1900 (atletik og løb)
  • Ballerup-Skovlunde Fodbold (Powerchair Football)
  • Hammerum Idrætsforening (fodbold)
  • Stubbekøbing Badmintonklub
  • Slangerup og Omegns Idrætsforening (CP-fodbold)

Puljen uddeler hvert kvartal 5 x 5.000 kr. til klubber, der er medlem af Parasport Danmark. Find ansøgningsskemaet på Parasport.dk under menupunktet ”Klubber”. Næste ansøgningsfrist er den 1. maj.


PARASPORT DANMARK SAMLER SINE JYSKE KRÆFTER I VEJLE

Parasport Danmark samler fra foråret 2023 samler sine to jyllandsafdelinger i Vejle. Parasport Danmark har hidtil haft tre kontorer i henholdsvis Vejle, Viborg og Brøndby.

Fra foråret 2023 vil de to jyske afdelinger slås sammen til en, og alle medarbejdere i Viborg vil få hovedsæde i Vejle.